27.11.2011. / 15:11

Autor: Nacional.hr

Kerumova sestra na vrijeme izvukla milijune

"Ja sam poslovna žena i dugo sam u biznisu. Ne bih mogla biti tu gdje jesam da ne znam što se događa u poslovnom svijetu, u Hrvatskoj, a i izvan njezinih granica. Imala sam saznanja i naznake da bi se mogao dogoditi ovakav scenarij i još sam u listopadu upozorila ljude iz Stano-uprave i dala sam im naputak kako zaštititi novac. To je moj doprinos svemu i nemam više ništa reći", prokomentirala je svoj potez

Kompanija Stano-uprava na vrijeme je povukla novac iz sad već propale Credo banke, zahvaljujući upozorenju Kerumove sestre i predsjednice splitskog Gradskog vijeća Nevenka Bečić. Prema podacima koje je iznio Željko Dadić, direktor tvrtke, riječ je o iznosu od sedam milijuna kuna.

"Ja sam poslovna žena i dugo sam u biznisu. Ne bih mogla biti tu gdje jesam da ne znam što se događa u poslovnom svijetu, u Hrvatskoj, a i izvan njezinih granica. Imala sam saznanja i naznake da bi se mogao dogoditi ovakav scenarij i još sam u listopadu upozorila ljude iz Stano-uprave i dala sam im naputak kako zaštititi novac. To je moj doprinos svemu i nemam više ništa reći", prokomentirala je svoj potez za Slobodnu Dalmaciju Nevenka Bečić. Učinila je to navodno, jer je riječ o poduzeću u 100-postotnom vlasništvu Grada Splita.

No, nije mu na proračunu, nego prihod ostvaruju na tržištu. Naime, tvrtka se bavi upravljanjem i održavanjem stambenih i poslovnih zgrada. Po broju objekata najveći je upravitelj na području županije i drugi u Hrvatskoj.

Vezane vijesti

'Gay Pride nije dobrodošao u Splitu'

'Gay Pride nije dobrodošao u Splitu'

Nevenka Bečić, saborska zastupnica HGS-a i predsjednica splitskog Gradskog vijeća, izjavila je danas kako Gay Pride nije dobrodošao u Split jer je… Više

Komentari

registracija
29/4/09

florenz, 27.11.11. 16:35

Vjerojastno čemo za koji mjesec sazanati kako je došla do podataka (koji su "voljenima" procurili iz HNB kako bi se odabrani "spasili". Što će zazto ostale firme s ulozima pšreko 400.000 kuna ostati "suhe" jer im nitko nije ništa htio reći - "vrlo važno". Glavno da su se Kerumi (i slični) spasili. Nije li to isti slučaj kao sa nekadašnjom Gradskom bankom u Osijeku, koja je iako solventna (iz "nepoznatih" razloga) morala u stečaj, jer se našla "na putu" Slavonskoj banci kao mogućem konkurentu HIPO-Alpe-Adria projektu, koji je donosio "savjetodavne nagrade" nekolicini visokih "svečenika" u tadašnjoj vladi. A sada su se razboljeli od amnezije. Bude li DORH zavirio u bankovne račune i kredite velmoža - nadam se da će im se "sjećanje" vratiti. Osječka Gradska banka nije jedina "smetala".Bilo je tu još regionalnih banaka: Županjska, Slatinska, ...da ostanem samo na slavonsko-sremskom području. Pa i Agro-banka je već 15-tak godina u porođajnim mukama, pa su novčane ustanove kao Kovanica, VABA i još neke poštujući potrebe obrtnika i zemljrodanika za kreditima preopteretile svoju siguronosnu podlogu i sad će i njihovi komintetnti - na dijetu. "Sve za "prodane banke - ništa za hrvatske", da se ne bi smanjivale kamate "stranaca" putem do0maćih.


registracija
9/3/10

nostradurus, 27.11.11. 17:47

Država radi majmune od poslovnih subjekata. Sjetite se. Prije 15 godina su sve subjekte koji su imali račune kod HNB-a, a FINA im je radila transfer novca natjerali da odu u banke. Prema tome, poslovni subjekti nisu išli u vlastiti rizik, nego po sili zakona. Zbog toga bi trebalo državu tužiti i netko bi trebalo završiti u zatvoru do kraja života i ostati bez imovine.
sites.google.com/site/financijskisustav/profit-banke


registracija
2/6/11

stereo, 28.11.11. 14:12

E ta, ta je prava ta bu nas zvlekla.
Isusa ti kakovi sve imbecila u ovoj zemlji da ti pamet stane i to sve je isplovilo na površinu, e jesmo bjednici.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika