28.11.2011. / 15:40

Autor: Nacional.hr

Video: Princ William u spasilačkoj akciji

Brod koji je plovio pod imenom Swanland potonuo je u oluji kod obala Sjevernog Walesa

Princ William (lijevo)Princ William (lijevo)Britanski princ William Arthur Philip Louis, Vojvoda od Cambridgea, sudjelovao je u akciji spašavanja članova posade ruskog teretnog broda, izvještava RT.

Brod koji je plovio pod imenom Swanland potonuo je u oluji kod obala Sjevernog Walesa. U mornaričkoj misiji spašeno je dvoje ruskih pomoraca, jedan je poginuo dok se za pet smatra kako su nestali. Princ William je bio kopilot u helikopteru RAF-a koji je izvukao dvojicu pomoraca. Nakon izvlačenja unesrećeni su prevezeni u vojnu bazu na velškom otoku Anglesey.

Na brodu je bila posada i tri tisuće tona vapnenca kad je uletio u oluju, u subotu navečer i nakon čega je uputio poziv u pomoć. Potraga i spašavanje su trajali cijelu nedjelju. Rusko veleposlanstvo u Velikoj Britaniji je objavilo kako su spašeni mornari Roman Savin i Vitali Kornenko, no i kako je pronađeno tijelo Leonida Sapunova. Jedan od spašenih članova posade je rekao kako je ogroman val 'poklopio' brod i raspolovio ga na dva dijela. Potraga za preživjelima se nastavlja.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika