01.12.2011. / 09:12

Autor: Naciona List

Danijel Srb promijenio ime

Danijel je razmišljao o imenu Čedomir, koje je nosio njegov pradjed, ali to je njegove stranačke kolege previše podsjećalo na Radimira Čačića, predsjednika Hrvatske narodna stranke

Photo: Marko Mrkonjić/PIXSELLPhoto: Marko Mrkonjić/PIXSELLDanas su novinari Glasa Slavonije u Policijskoj upravi osječko-baranjskoj zatekli Danijela Srba kako predaje zahtjev za promjenom imena. Predsjednik Hrvatske stranke prava odlučio je u ususret izborima promijeniti ime Danijel koje mu je zbog slova „j" stvaralo probleme kod desno orijentiranih birača.

„Mnogi od njih već dulje vrijeme sumnjaju da sam zbog tog slova u imenu pripadnik Srpske nacionalne manjine, a znam da i mnogi novinari zbijaju šale na moj račun", rekao je Srb. Rekao je i da već dugo razmišlja o promjeni imena, da su mu isto sugerirali stranačke kolege kao i bivši predsjednik HSP-a i gradonačelnik Osijeka Anto Đapić.

Naciona list - zrcalni obraz nacije

„Njegova je riječ bila presudna kad me nazvao i rekao da mi je potrebno jedno novo ime kojim ću pomesti protukandite. Tada sam sazvao predsjedništvo stranke koje je glasovanjem odlučilo da promijenim ime u Čedo", rekao je Srb. On je razmišljao o imenu Čedomir, koje je nosio njegov pradjed, ali to je njegove stranačke kolege previše podsjećalo na Radimira Čačića, predsjednika Hrvatske narodna stranke. Tako su demokratskom raspravom unutar vrha HSP-a odlučili da se nazove Čedo što ujedno podsjeća i na vrlo popularne Čedu Prodanovića i Čedu Komljenovića, uglednog odvjetnika i svjetski poznatog menadžera u svijetu zabave. Srb je rekao da se veseli podizanju nove osobne i putovnice te kako je osoblje Policijske uprave osiječke izuzetno susretljivo te da ga ne smeta komplicirana procedura.

Na kraju smo telefonom upitali Antu Đapića što misli o izboru imena. On je izrazio zadovoljstvo Srbovim izborom imena iako pomalo žali što je njegov prijedlog, da se umjesto Danijel nazove Anti, predsjedništvo te stranke odbacilo kao nedovoljno Hrvatsko.

Vezane vijesti

Naciona list: Nastavljeno suđenje u slučaju 'selodjeb'

Naciona list: Nastavljeno suđenje u slučaju 'selodjeb'

Na osječkom Županijskom sudu nastavljeno je suđenje u takozvanom "slučaju selodjeb" u kojem se predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka sumnjiči da je… Više

Komentari

registracija
26/11/09

CH2710, 04.12.11. 11:03

Stvarno smiješno... "Čedo" je baš "pravo" hrvatsko ime.

Ako već nešto želi mijenjati, to bi svakako trebalo biti prezime, jer upravo ono, a ne Danijel, asocira na eventualčnu srpsku pozadinu.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.