30.11.2011. / 09:28

Autor: Hina

Locklear:

NATO će reagirati na napade na Kosovu

Ovo nasilje "dokaz je postojanja radikalne zločinačke manjine među prosvjednicima", rekao je Drews

IlustracijaIlustracijaNATO zadržava pravo da reagira u slučaju bilo kakvog novog napada na svoje vojnike razmještene na sjeveru Kosova, a napadi na vojnike Kfora počinjeni u ponedjeljak neprihvatljivi su, izjavio je u utorak zapovjednik NATO-ovih snaga, čija je baza u Napulju, admiral Samuel Locklear.

"Napadi na vojnike Kfora neprihvatljivi su. Svaki kriminalni čin ili akcija koja u opasnost dovodi osigurano područje neprihvatljivi su", rekao je Locklear na konferenciji za novinare održanoj u vojnoj zračnoj luci u Prištini.

"Kfor zadržava pravo da se zaštiti u slučaju bilo kakvog napada", istaknuo je Locklear. Zapovjednik Kfora, njemački general Erhard Drews rekao je kako je u utorak, nakon sukoba sa srpskim prosvjednicima, u bolnici na liječenju zadržano trideset Kforovih vojnika. Mnogi među njima su dobili prostrijelne rane, a drugi opekline ili frakture.

Ovo nasilje "dokaz je postojanja radikalne zločinačke manjine među prosvjednicima", rekao je Drews.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika