30.11.2011. / 13:12

Autor: Totalsport

Započele pripreme za 44. Zlatnu piruetu

Među zvučnim imenima su svakako Belgijac Kevin Van der Perren, osvajač medalje na Europskom prvenstvu, te juniorski viceprvak svijeta Rus Artem Borodulin

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaPočele su i posljednje pripreme za najstarije natjecanje svijeta u umjetničkom klizanju, 44. Zlatnu piruetu Zagreba koja će se od 8. do 10. prosinca održati u Ledenoj dvorani Doma sportova.

Njezina, u svjetskim razmjerima, iznimna sportska dimenzija, tradicija i poznata gostoljubivost, razlog su redovitog dolaska kvalitetnih klizačica i klizača sa svih strana svijeta. Zagreb će tako i ove godine ugostiti zavidna imena. Dolazi oko stotinjak sudionika iz 29 zemalja svijeta koji će se natjecati u četiri kategorije (muškarci, žene, sportski parovi i plesni parovi).

Među zvučnim imenima su svakako Belgijac Kevin Van der Perren, osvajač medalje na Europskom prvenstvu, te juniorski viceprvak svijeta Rus Artem Borodulin. U ženskoj kategoriji treba istaknuti Gruzijku Elene Gedevanišvili, osvajačicu bronce na Europskom prvenstvu.

Tko će od Hrvatica nastupiti na ovogodišnjoj smotri saznat ćemo krajem tjedna nakon što komisija Hrvatskog klizačkog saveza donese odluku. Svakako se očekuje nastup višestruke državne prvakinje Mirne Librić.

Ovogodišnja Zlatna pirueta ujedno je početak priprema i organizacije značajnog projekta koji će obilježiti sljedeću sezonu, a to je domaćinstvo Europskog prvenstva za 2013. godinu.

Vezane vijesti

Jakov Fak svjetski prvak na 20 km

Jakov Fak svjetski prvak na 20 km

Hrvatski 24-godišnji biatlonac Jakov Fak, član slovenske reprezentacije, osvojio je zlatnu medalju u individualnoj utrci na 20 kilometara na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika