02.12.2011. / 13:20

Autor: Naciona List

Naciona list: Pronašli krivce za curenje?!

Sumnja se da su, počevši od početka 2011., osumnjičenici u javnost istresali ono što je trebalo ostati izričito u njima, a sve s ciljem da se državni odvjetnik prikaže kao osoba iznimno dvospolne naravi, koja - proporcionalno političkim promjenama u državi - na sebi mijenja sve, osim neopranih gaćica

DORH je locirao osumnjičenike za curenje informacija iz Bajićevog ureda; Photomontage: CheesDORH je locirao osumnjičenike za curenje informacija iz Bajićevog ureda; Photomontage: CheesDržavni odvjetnik Mladen Bajić pokrenuo je istragu protiv multinacionalne kompanije Procter & Gamble. Kako stoji u priopćenju DORH-a, istraga je pokrenuta zbog osnovane sumnje da je rečena kompanija odgovorna za višemjesečno curenje povjerljivih stvari iz Državnog odvjetništva. Ne navodeći inicijale osumnjičenika, DORH na svojoj stranici piše kako se istraga pokreće protiv Pampers activ fita, Pampers premium carea i Pampers sensitiva, pod optužbom da su pred svekolikom javnošću opetovano propuštali ključne Bajićeve stvari iz povjerljivih slučajeva polucijske istrage, pomnog mokrenja sumnjivaca u HDZ-u, teškog oblika epehazije, međunarodnog skandala INAkontinencija te slučaja kamensko na bubrezima.

Sumnja se da su, počevši od prvog mjeseca 2011. spomenuti osumnjičenici u javnost istresali ono što je trebalo ostati izričito u njima, a sve s ciljem da se državni odvjetnik prikaže kao osoba iznimno dvospolne naravi, koja proporcionalno političkim promjenama u državi na sebi mijenja sve, osim neopranih gaćica. DORH je, stoga, odlučio za prijevaru tužiti i P&G, kao kompaniju koja je nadređena spomenutim osumnjičenicima, jer su im prilikom sklapanja posla jamčili dvostruki upijajući sloj uz pristupačnu cijenu, što se pokazalo kao totalna glupost.

DORH je stoga u priopćenju odbacio sve napise prema kojima je upravo Bajić krivac za nezaustavljivo curenje povjerljivih podataka. "Nije posao glavnog državnog odvjetnika da kontrolira hoće li stvari procuriti u javnost ili ne, već je njegov posao da te stvari prikupi, procesuira i potom probavi. On dakle radi stvari iz čiste nužde, a sve zbog boljitka ove države i njenog naroda", kaže se u priopćenju.

Upravo zbog navedenih prozivki iz novinarskih krugova, Mladen Bajić je osobno napišao oveće priopćenje, u kojem prijeti novinarima da prestanu konstantno pišati po njegovoj osobi, jer je to nedopustivo, a i on sam će se, u znak prosvjeda, ukakiti u tutu. "Osim što rade nedopustive poteze i objavljuju stvari koje su krivnjom drugih pojedinaca procurile u javnost, novinari jednostavno ne shvaćaju koliko je teret državnog odvjetnika težak a stolica mekana", napišao je Bajić.

Kako nalažu pravila novinarske struke, prema kojima svaka priča mora imati najmanje dva suprotstavljena izvora, Naciona list je kontaktirao i prokazane osumnjičenike. Jedan od njih, koji nije želio da mu otkrijemo identitet, odbacio je optužbe da su odgovorni za namjerno propuštanje stvari iz DORH-a. Krivnju su, štoviše, prebacili na državnog odvjetnika, optužujući ga da već godinama u sebi trpi ono što je - zbog higijenskih razloga - jednostavno morao istresti. Umjesto toga, veli nam sugovornik, državni odvjetnik u pravilu čeka da sazriju političke okolnosti, pa se odjednom obilno i nekontrolirano izlita po zdravom razumu institucija i građanstva.

"Da DORH kenja bez predumišljaja, onda ne bi došlo ni do curenja. Jednostavno nismo bili programirani da upijemo toliko sranja od jednom", poručio je osumnjičenik.

Vezane vijesti

Naciona list: Nastavljeno suđenje u slučaju 'selodjeb'

Naciona list: Nastavljeno suđenje u slučaju 'selodjeb'

Na osječkom Županijskom sudu nastavljeno je suđenje u takozvanom "slučaju selodjeb" u kojem se predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka sumnjiči da je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.