05.12.2011. / 18:43

Autor: Hina

Swoboda: Pobjeda Kukuriku koalicije vrlo zaslužena

Potpredsjednik socijalističkog zastupničkog kluba u Europskom parlamentu Hannes Swoboda izjavio je u ponedjeljak da je pobjeda Kukuriku koaolicije na parlamentarnim izborima u Hrvatskoj zaslužena i da nova vlada treba nastaviti s reformama.

Hannes Swoboda i Zoran MilanovićHannes Swoboda i Zoran MilanovićPotpredsjednik socijalističkog zastupničkog kluba u Europskom parlamentu Hannes Swoboda izjavio je u ponedjeljak da je pobjeda Kukuriku koaolicije na parlamentarnim izborima u Hrvatskoj zaslužena i da nova vlada treba nastaviti s reformama.

"To je vrlo zaslužena pobjeda lijevo-liberalnog saveza koji dovodi svježu i neokaljanu vladu. Ipak, nova će se vlada suočiti s ozbiljnim izazovima. morat će nastaviti sa započetim reformama i pojačati ih. Moraju osigurati brzu i glatku ratifikaciju za pristupanje EU-u", rekao je Swoboda, izvijestitelj Europskog parlamenta za Hrvatsku.

"Sada treba promicati gospodarske reforme, koje su do sada bile zapostavljane, a socijalna pitanja moraju biti prioritet", rekao je Swoboda.

Swoboda se osvrnuo i na izbore u Sloveniji, kazavši da nije došlo "do očekivane pobjede konzervativaca".

"Socijaldemokrati su pretrpjeli gubitke, ali su građani ukazali povjerenje popularnom gradonačelniku Ljubljane. Osim toga, socijaldemokrati su bili uspješniji nego što se očekivalo. Kao i u Hrvatskoj, moraju se pokrenuti gospodarske reforme i riješiti socijalni izazovi", rekao je Swoboda.

Vezane vijesti

EP protiv većeg oporezivanja dizelskog goriva

EP protiv većeg oporezivanja dizelskog goriva

Zastupnici Europskog parlamenta izjasnili su se u četvrtak na plenarnoj sjednici u Strasbourgu protiv postupnog izjednačavanja poreza na dizel i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika