06.12.2011. / 14:24

Autor: Naciona List

Reportaža

Naciona list: Vesele pripreme za prvi dan Sabora

Za ovaj sudbonosni dan Tuđman junior priprema se još od razdoblja kad je kakio u tutu. Od tad je naučio cijelu abecedu hrvatstva, jer je tata kod kuće puno radio s njim

Photomontage: Chees (Klikni pa uvećaj malog školarca)Photomontage: Chees (Klikni pa uvećaj malog školarca)Dolaskom zime, mnoge ptičice su odletjele na jug, medeki su otišli pajkiti, beskućnici leže smrznuti uz cestu, a mali đaci pripremaju se za prvi dan Sabora. Među njim je i Mirek Tuđman, budući pučki školarac.

Zatičemo ga s mamom u knjižari Matice Hrvatske, gdje pomno bira tekice s kojima će se praviti važan pred drugovima školarcima. Mali Mirek ne skriva uzbuđenje zbog novih avantura koje su ispred njega. Štoviše, cijelo vrijeme dok prebire po knjigicama Ivana Aralice na glavi mu je razvučen nakošeni osmijeh.

Za ovaj sudbonosni dan Tuđman junior priprema se još od razdoblja kad je kakio u tutu. Od tad je naučio cijelu abecedu hrvatstva, jer je tata kod kuće puno radio s njim.

Najdraža mu je matematika. Najviše mu se, kaže, sviđaju jednostavne operacije dijeljenja Bosne, a voli i oduzimati prava Srbima. Pitali smo ga koji mu je najdraži broj, a on je bez oklijevanja ispalio - 200. "Tata mi je govorio da je taj broj dosta bitan za neku njegovu računicu", kazao je.

Također, mali Miro veli da je ljubitelj prirode i društva, naročito ako je ono etnički čisto, a njegova mama kaže kako je jako talentiran i za likovnu kulturu. "Evo i sad u džepu drži pastelne bojice. Stalno nešto švrlja po zidovima i salvetama", kroz osmijeh je kazala mama, dodajući kako je mali dosta potkovan i u zemljopisu. U to smo se i sami uvjerili, upitavši Tuđmana juniora gdje su istočne granice Hrvatske. "Na Zemunu!", jedva je dočekao odgovoriti mali Mirek.

Što se tiče hrvatskih gradova, najdraži mu je Vukovar, jer se sjeća kako je tata, dok je on još bio jako mali, stalno preko telefona razgovarao s nekim čikama iz tog mjesta. Dodaje, međutim, kako tamo neće ići studirati kad odraste, jer mu je tata rekao da im je faks pokvaren.

Na kraju našeg veselog razgovora pitali smo malog Mireka hoće li prepisivati od drugova školaraca, ako ne bude znao neko gradivo. 'Neću', odgovorio je odlučno. "Mene su doma učili da to nije lijepo. Ja sam odgojen da prisluškujem", kazao nam je mali Miro.

P.S. Samo na Naciona listu doznajte koliki je bio odaziv mrtvih birača.

P.P.S. Fejsbuk stranica Naciona lista je odsad podatna za lajkanje

Vezane vijesti

Naciona list: Nastavljeno suđenje u slučaju 'selodjeb'

Naciona list: Nastavljeno suđenje u slučaju 'selodjeb'

Na osječkom Županijskom sudu nastavljeno je suđenje u takozvanom "slučaju selodjeb" u kojem se predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka sumnjiči da je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.