12.12.2011. / 12:15

Autor: Martina Čizmić

Medvedev pokrenuo istragu o navodnom 'namještanju izbora'

"Ne slažem se sa sloganima i izjavama koje dolaze s prosvjeda. Unatoč tome, pokrenuo sam istragu o navodnim namještanjima izbora i kršenju izbornog zakona", napisao je na svojoj Facebook stranici Medvedev

Dmitrij MedvedevDmitrij MedvedevRuski predsjednik Dmitrij Medvedev naredio je pokretanje istrage o navodnom namještanju izbora za Dumu na kojima je pobijedila njegova stranka Jedinstvena Rusija.

Naime, nakon prošlotjednih izbora u kojima je stranka Jedinstvena Rusija ponovno dobila većinu u Dumi, iako sa znatno manjom potporom nego na ranijim izborima, diljem Rusije organizirani su prosvjedi na kojima se tvrdi kako su izbori namješteni.

"Ne slažem se sa sloganima i izjavama koje dolaze s prosvjeda. Unatoč tome, pokrenuo sam istragu o navodnim namještanjima izbora i kršenju izbornog zakona", napisao je na svojoj Facebook stranici Medvedev.

Iako se samo u Moskvi okupilo 25 tisuća prosvjednika koji su zahtjevali poništavanje izbora, Medvedev je zapravo zadovoljan prosvjedima.

"Sloboda govora i sloboda okupljanja su osnovno pravo ruskih građana. Ljudi imaju pravo iznijeti svoje stajalište, što su i napravili", zapisao je Medvedev.

Vezane vijesti

Egipat pozvao na velike prosvjede

Egipat pozvao na velike prosvjede

Egipatski prodemokratski borci koji su 2011., potaknuli pobunu i pad predsjednika Hosnija Mubaraka pozvali su na velike prosvjede u utorak poslije… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika