20.12.2011. / 12:06

Autor: Nacional.hr

Slovenski ministri upozoravaju na 'negativne posljedice' prodaje Mercatora

Traže zaštitu domaćih proizvođača i svih zaposlenih u Mercatoru

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaSlovenska agencija za upravljanje državnom imovinom AUKN je na svojim je internetskim stranicama objavila pisma dva slovenska ministra koji u tekstu navode 'ogromne negativne posljedice' ako Mercator bude prodan Agrokoru.

Ministar financija Franc Križanič i ministar poljoprivrede Dejan Židan, upozoravaju na 'dalekosežne posljedice po slovensko gospodarstvo i javne financije'. Traže zaštitu domaćih proizvođača i svih zaposlenih u Mercatoru. Navodno je AUKN povodom tih pisama upozorila dvije banke u većinskom vlasništvu države, Novu Ljubljansku banku i Novu kreditnu banku Maribor, da razmisle o raspolaganju vlasničkim udjelima u Mercatoru.

Tijekom jutra oko 50 članova Sindikata radnika trgovine Slovenije i Konfederacija sindikata 90 okupilo pred zgradom slovenske vlade u Ljubljani kako bi mirnim prosvjedom iskazali svoje nezadovoljstvo prodajom Mercatora Agrokoru.

"Naš je prosvjed upućen i AUKN, da poduzme mjere protiv prodaje Mercatora", izjavio je za Finance jedan od sudionika prosvjeda.

Uvjereni su kako Agrokor želi kupiti Mercator samo zbog vrijednih nekretnina koje se procjenjuju na 1,7 milijardi eura. No, ističu kako su uvjereni da je sve već dogovoreno i od vlade ne očekuju nikakva čuda.

Vezane vijesti

Bukovac iza ključa, 20 milijuna na ruke

Bukovac iza ključa, 20 milijuna na ruke

Odvjetnik Stjepana Fiolića Ante Madunić izjavio je danas Hini kako nisu "sasvim točni medijski napisi" po kojima je njegov branjenik nedavno priznao… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika