21.12.2011. / 18:49

Autor: Hina

Ivanišević neće volonterski voditi Davis Cup reprezentaciju

Goran Ivanišević demantirao je u srijedu navode Upravnog odbora Hrvatskog teniskog saveza kako će volonterski voditi hrvatsku Davis Cup reprezentaciju na susretu 1. kola svjetske skupine protiv Japana od 10. do 12. veljače 2012.

Goran IvaniševićGoran IvaniševićGoran Ivanišević demantirao je u srijedu navode Upravnog odbora Hrvatskog teniskog saveza kako će volonterski voditi hrvatsku Davis Cup reprezentaciju na susretu 1. kola svjetske skupine protiv Japana od 10. do 12. veljače 2012.

Nakon odlaska Gorana Prpića s mjesta izbornika Davis Cup reprezentacije, Goran Ivanišević je ponudio plan po kojem bi preuzme brigu o muškom tenisu u svim dobnim kategorijama, počevši od dvanaestogodišnjaka do Davis Cup selekcije, ali je UO HTS-a odbio njegovu ponudu i u službenom priopćenju naveo kako je Goran "prihvatio ponudu da na volonterskoj osnovi vodi Davis Cup reprezentaciju protiv Japana".

"Ma kakavo volontiranje, u Americi se volontira. Da li vam ja izgledam kao netko tko će volontirati? Mogu ih odvesti jedino u neki od japanskih restorana u gradu na sushi", kazao je Ivanišević.

Upitan da komentira odluku HTS-a koji je odbio njegovu kandidaturu rekao je kako nema komentara.

"Razočaran sam. Ponovno sam pokušao biti izbornik, ali jednostavno mi nikako ne ide", kazao je Ivanišević za Hinu te dodao kako "trećeg puta neće biti".

Ivanišević se i 2006. godine kandidirao za mjesto izbornika hrvatske teniske Davis Cup reprezentacije, no i tad je odbijena njegova ponuda. Dodao je da, koliko on zna, za sada nemaju nikoga tko bi vodio igrače te pretpostavlja kako će oni ići sami u Japan.

Ocjenivši trenutno stanje tenisa u Hrvatskoj jako lošim, ističe kako je upravo zbog toga ponudio da bude izbornik. Pojasnio je kako njegov prioritet ne bi bila samo Davis Cup reprezentacija, već preustroj hrvatskog tenisa u kategorijama od 12 godina do Davis Cup momčadi jer "treba sve dovesti u red".

Ivanišević smatra kako se hrvatski tenis u zadnjih pet godina srozao te da "gore stanje ne može biti". Dodao je kako mladi i perspektivni tenisači i tenisačice treniraju vani jer u Hrvatskoj nemaju mogućnosti. Naveo je primjer petnjaestogodišnje tenisačice Donne Vekić koja u Osijeku nije imala gdje trenirati pa je otišla u Englesku, kao i mladog splićanina Mate Pavića koji također trenira vani. "Oni su budućnost hrvatskog tenisa, ali s njima se mora raditi i pokazati im pravi put, što Savez ne radi. Uvijek će biti dobrih tenisača i talenata, uvijek će se oni nekako snaći, bio ja tu ili ne, to nema veze sa mnom", rekao je Ivanišević ironično dodavši "Možda nisam dovoljno stručan za mjesto izbornika, jer sam, nažalost, osvojio samo jedan Wimbledon, a trebao sam očito više", zaključio je Ivanišević.

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

registracija
21/9/10

Slavko03, 22.12.11. 09:46

Ne mogu vjerovati da se ovako odbija najpoznatiji hrvatski sportaš u svijetu..i inače kao čovjek je pokazao puno puta plemenitost u raznim humanitarnim akcijama..Iznos od 100.000 eur godišnje za takvo ime je stvarno skroman novac..Evo mene boli kao štovatelja Gorana,a što drugo nego očito velika nepravda..


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika