22.12.2011. / 11:42

Autor: Hina , Nacional.hr

Zastupnici spremni za novi saziv

U 'pustinji nemorala'

Za don Ivana Grubišića (Neovisna lista) mjesto saborskog zastupnika donosi odgovornost. Kao narodni zastupnik biran neposredno nastojat će, kaže, tu dužnost savjesno obavljati, a onaj njegov svećenički dio, kako je rekao, dobro će mu doći, jer u pustinji nemorala treba malo i s moralom računati da opstane civilizacija i da opstane narod

Photo: Patrik Maček/PIXSELLPhoto: Patrik Maček/PIXSELLUoči početka današnje konstituirajuće sjednice za 7. saziv Hrvatskog sabora budući premijer Zoran Milanović je novinarima kazao kako se nada da će ovaj saziv Sabora voditi brigu i o prijedlozima oporbe.

"Mi smo u oporbi imali dosta dobrih prijedloga, nisu svi bili najbolji, nije sve trebalo prihvatiti. Jasno je da je odnos vlasti i oporbe odnos tenzije, oporba ne može viriti vlasti iz džepa jer inače nije oporba. Hoće li oporba biti konstruktivna, to je njezin izbor. Dobre prijedloge vjerujem da nećemo odbacivati, ali vidjet ćemo. Testirajte nas", poručio je Milanović.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić od nove vlasti očekuje da bude bolja nego prijašnja. "Ako ne bude radila bolje, doći će drugi, to je tako uvijek. Može biti bolje, prepustimo to budućnosti", poručio je.

Za don Ivana Grubišića (Neovisna lista) mjesto saborskog zastupnika donosi odgovornost. Kao narodni zastupnik biran neposredno nastojat će, kaže, tu dužnost savjesno obavljati, a onaj njegov svećenički dio, kako je rekao, dobro će mu doći, jer u pustinji nemorala treba malo i s moralom računati da opstane civilizacija i da opstane narod.

Darko Milinović (HDZ) izjavio je kako se osjeća odlično te da će mu biti bolje nego u izvršnoj vlasti.

Nekadašnji predsjednik Hrvatskog sabora Žarko Domjan istaknuo je kako je ovo prvi puta da na konstituirajućoj sjednici zovu bivše predsjednike.

Monsinjor Marin Srakić poručio je novim zastupnicima kako treba ići uvijek prema boljem. "Boljem od onoga što je bilo do sada", rekao je Srakić dodavši kako će poslati čestitku sa željama za budućnost Hrvatske.

Vezane vijesti

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

Pravomoćna presuda u postupku koji se pred mađarskim sudom vodi protiv prvog potpredsjednika vlade Radimira Čačića bit će konačna točka orijentacije… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika