31.12.2011. / 18:46

Autor: Hina

Starost je 'u očima promatrača'

Danas kad je 40 godina ono što je nekad bilo 30, a pripadnici generacije baby booma postavljaju novu definiciju starosti, postavlja se pitanje u kojoj je dobi netko star.

Starost je u oku promatračaStarost je u oku promatračaDanas kad je 40 godina ono što je nekad bilo 30, a pripadnici generacije baby booma postavljaju novu definiciju starosti, postavlja se pitanje u kojoj je dobi netko star.

Čini se da odgovor i na to, kao i na pitanje o ljepoti, leži u očima promatrača, ako je vjerovati novome američkom istraživanju.

Milenijska generacija, to su oni rođeni u osamdesetim i devedesetim godinama prošloga stoljeća drži da su 62 godine starost. Pripadnici Generacije X, rođeni od 1964. do 1970. ne prepoznaju starost prije 71 godine, kaže se u istraživanju što ga je provela agencija Marist.

Oni iz generacije Baby booma kažu da riječ 'starac' priliči osobama starijima od 77 godina, a pripadnici Velike generacije, kako Amerikanci zovu one koji pamte Drugi svjetski rat, drže da su stari tek poslije 81.

"Svatko ima različito mišljenje o tome što je starost, kad starost počinje", kaže Roger Baumgart, direktor organizacije za skrb o starijima 'Home Instead', koja je naručila ispitivanje 1235 Amerikanaca diljem zemlje.

"Između Milenijske i Velike generacije razlika u percepciji starosti cijelih je 19 godina", dodao je. "Sa starenjem se mijenja i ta percepcija".

Iako je ta razlika gotovo dva desetljeća, obje skupine izrazile su želju da žive otprilike jednako, od 89 do 92. Iako misle da je osoba sa 62 godine stara, Milenijci žele doživjeti 90. rođendan. "Oni predviđaju da će u starosti provesti otprilike trećinu života", interpretira to Baumgart.

Vezane vijesti

Naš rok trajanja je 114 godina života

Naš rok trajanja je 114 godina života

Najstariji ljudi na svijetu uglavnom završe u zabavnim rubrikama. Urednicima je silno zabavno da zabilježe kako je umrla najstarija osoba na svijetu… Više

Komentari

registracija
12/2/12

bruny, 13.02.12. 14:39

Želio bi zaraditi novac, ali ne želiš ici na razgovore? Želio bi slobodu ali ti je potreban stabilan prihod? Želiš ostati kuci da ti ne izostane zarada?Uciš ili si trudnica, ili ti je samo potreban novac?Onda ti je ovaj posao odgovarajuci.Bez ulaganja novca, sa dnevno 3-4 sata rada možeš zaraditi 50-1000$ tjedno. brunoposao683@gmail.com


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika