04.01.2012. / 17:08

Autor: Naciona List

Naciona list: Don Tomušiću oduzete sve ovlasti na Skypeu

Tomušić se opetovano oglušivao na zapovijedi nadređenih da nosi crnu kožnu masku dok se ispovijeda posredstvom Skypea, što je za posljedicu imalo teški prekršaj otkrivanja crkvene tajne: vlastitog identiteta

Svećeniku Tomušiću zabranjeno je da mjesec dana obavlja svećeničke dužnosti na Skypeu (Photo: Davor Javorović/PIXSELL)Svećeniku Tomušiću zabranjeno je da mjesec dana obavlja svećeničke dužnosti na Skypeu (Photo: Davor Javorović/PIXSELL)Katolička Crkva u Hrvatskoj izrekla je danas najoštriju moguću kaznu velečasnom Marku Tomušiću, jer se teško ogriješio o crkvene zakone i običaje. Kako stoji u priopćenju sa Kaptola, Tomušić se opetovano oglušivao na zapovijedi nadređenih da nosi crnu kožnu masku dok se ispovijeda posredstvom Skypea, što je za posljedicu imalo teški prekršaj otkrivanja crkvene tajne: vlastitog identiteta.

Tomušić je zbog toga oštro sankcioniran novim preseljenjem u drugu župu te mu je oduzeto pravo da mjesec dana razmišlja o homoseksualnim sklonostima dječaka s vjeronauka za vrijeme vođenja svete mise. Uz to, Tomušiću su oduzete svećeničke ovlasti korištenja Skypea, a za isti period prisiljen je odreći se tri pripadajuća komada umjetnih penisa. Svećenik se, zbog svega navedenog, 30 dana ne smije bičevati, niti smije služiti gospodaru u odijelu od latexa, koje mu je također zabranjeno nositi. Nakon isteka uvjetnog perioda jednomjesečne kušnje, Tomušić će se moći vratiti normalnoj svakodnevnici.

Rigorozna kazna crkvenih vlastodržaca naišla je na podijeljene stavove u strukovnim krugovima. Dio njih drži kako se radi o pretjerivanju. "Pa nije čovjek ušao u Sabor, za Boga miloga!", rekao je poznati politički analitičar Ivan Miklenić.

Vezana vijest: 10 Vladinih zapovijedi

Nevezane vijesti: Naciona list

Vezane vijesti

Naciona list: Nastavljeno suđenje u slučaju 'selodjeb'

Naciona list: Nastavljeno suđenje u slučaju 'selodjeb'

Na osječkom Županijskom sudu nastavljeno je suđenje u takozvanom "slučaju selodjeb" u kojem se predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka sumnjiči da je… Više

Komentari

registracija
24/3/10

bagsy, 04.01.12. 18:36

Ma pun mi je kufer popova ovakvih,onakvih,tulumare okolo,imaju obitelji,kockaju se i kurvaju,voze aute kakve si 90% građana ne može priuštiti,neki vole i malo više kao ovaj na slici.Oko nove godine,prođu po kućama i 'blagoslove',tj poberu lovu.Jedino oni ne daju garanciju na posao koji su napravili i koji je plaćen (mislim na blagoslov).Kasiraju državu kao institucija,popovi dobivaju uredno plaće iz proračuna,mise,sahrane,krštenja napalćuju sad već ozbiljne novce,pravi pastiri,kako ih je đizis i učio jamačno.


registracija
1/3/11

Laudate, 04.01.12. 19:41

Uf, uf,.... već sam se zabrinuo.... dugo se ništa nije čulo; od jučer; o don Tomašiću.

Srećom tu je Nacional da nam homići i razne perverzije ne bi silazili s pameti jer tada bismo počeli razmišljati o ozbiljnim društvenim problemima.


registracija
1/3/11

Laudate, 04.01.12. 19:43

Da nema don Tomašića trebalo bi izmisliti. A tko kaže da možda i nije? Čudni su vražji putovi.

Ali vrag ipak dođe po svoje, ni jednog ne zaboravlja.
S kim se družite takvi ste.


registracija
4/1/12

prstuoko, 05.01.12. 10:17

svakome prema zaslugama


registracija
12/1/11

siziff, 05.01.12. 15:08

......"za isti period prisiljen je odreći se tri pripadajuća komada umjetnih penisa"......

Eee, tu ste se druškani malo zajebali!
Ima naš don Marko njih u rezervi, više nego šta si vi možete sanjati.

PS
Ja sam siguran, ne samo da ih ima....nego su sortirani po kalendaru......oni za radni dan, pa oni za nedelju i manje praznike, dok specijalne, malo veće formate čuva za Veliku Gospu, Božić ( božićne igrice.)..........und so weiter, und so weiter


registracija
27/11/11

Culex, 05.01.12. 16:37

Cij.gosp.siziff, što sam dulje na ovom mediju,dolazim ne htijući, do spoznaje s kim bi "u proboj" a s kim ne ,tko bi mi štitio "leđa" a tko ne,tko bi u izvanrednim okolnostima(ovo je ladovanje) ostao hladnokrvan i od riječi.Eto,među (vrlo)malobrojnima ste Vi.Dakako da taj moj dojam može svatko baciti u vodu.Meni je svejedno.Htio sam reći slijedeće.Počeo je službujući novinar ,u potpuno nesuvislom kontekstu spominjati BD Mariju.Koristi se ime Isusa Krista mučenika bez ikakvog smisla s tekstom..onako kao poštapalicu. Mislim da zrelim i mislećim ljudima ne trebaju njih dvoje za pojačavanje argumenata.Ispadne suprotno.Vama ne treba to.


registracija
12/1/11

siziff, 05.01.12. 21:29

CULEX@

Bilo bi lijepo da smo se prije sreli, možda bi čak išli u kakve "trebe iliti gerle iliti girls" proboje štiteći jedan drugome leđa. No nikada nije kasno , jer vi vjerujete u ono iza (ovoga ćemera) ako sam dobro shvatio ?

Paa...možda..........


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.