05.01.2012. / 14:16

Autor: Totalsport

Kup kralja: Barcelona uvjerljiva

U drugom odigranom susretu dana Real Sociedad je na domaćem travnjaku slavio protiv Mallorce 2-0 golovima Mikela Aranburua i Imanola Agirretxe

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaNogometaši Barcelone na uvjerljiv su način apsolvirali prvu službenu utakmicu nakon kratke božićne stanke. U prvom susretu osmine finala Kupa kralja na Camp Nou su sa lakih i uvjerljivih 4-0 savladali Osasunu.

Za razliku od Real Madrida dan ranije koji je 0-2 zaostatak protiv Malage morao preokretati u drugom poluvremenu do 3-2 pobjede, Barcelona je već od ranog početka pokazala suparniku kako stvari stoje i tko je bolja momčad. Dva je puta u razmaku od samo šest minuta prvog dijela strijelac bio Cesc Fabregas, dok je druga dva gola za Katalonce zabio Lionel Messi u drugom dijelu i tako dokazao da je gripa iza njega.

Najbolji nogometaš današnjice zatresao je prvi put mrežu u 73. minuti, samo 14 minuta nakon što je ušao u igru kao zamjena za Pedra, dok je drugi gol zabio u prvoj minuti sudačke nadoknade.

Barcelona je tako jednom nogom kročila u četvrtfinale, pa uzvrat za tjedan dana dočekuje posve mirna. Podsjećamo, pobjednik ovog susreta u četvrtfinalu ide na boljeg iz dvoboja Real Madrid - Malaga.

U drugom odigranom susretu dana Real Sociedad je na domaćem travnjaku slavio protiv Mallorce 2-0 golovima Mikela Aranburua i Imanola Agirretxe.

Kup kralja, osmina finala, prve utakmice:

Real Sociedad - Mallorca 2-0 (Aranburu 17, Agirretxe 55)

Barcelona - Osasuna 4-0 (Fabregas 14, 19, Messi 73, 90+1)

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika