08.01.2012. / 15:00

Autor: Hina , Nacional.hr

Cameron:

Britanija će blokirati 'novi europski porez'

"Ideja novoga europskog poreza, ako neće biti uveden i drugdje, nije razumna i ja ću je blokirati", istaknuo je britanski premijer

Premijer David CameronPremijer David CameronFrancuska može sama uvesti porez na financijske transakcije, ali će Velika Britanija blokirati njegovo uvođenje na razini EU-a, izjavio je u nedjelju britanski premijer David Cameron.

"Ako Francuzi žele sami oporezivati financijske transakcije u svojoj zemlji, onda bi to trebali učiniti", rekao je Cameron u razgovoru za BBC.

"Ideja novoga europskog poreza, ako neće biti uveden i drugdje, nije razumna i ja ću je blokirati", istaknuo je britanski premijer.

"Ako se cijeli svijet ne suglasi da ćemo svi imati određenu vrstu poreza, tada mi nećemo ići s njime", rekao je Cameron.

Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy pozvao je u petak da se krene s uvođenjem novoga poreza na financijske transakcije, poznatog kao porez Tobin, čak i bez francuskih partnera i unatoč britanskom protivljenju.

Vezane vijesti

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Svijet će dobiti zasluženi produženi vikend no nemojte raditi velike planove jer će odmor trajati samo sekundu duže. Takozvana "prijestupna sekunda"… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika