10.01.2012. / 12:28

Autor: Totalsport

FA Cup: Henry zabio za pobjedu Arsenala

Menadžer "topnika" Arsene Wenger doveo ga je na dvomjesečnu posudbu iz New York Red Bulla kako bi popunio rupu u napadu nastalu odlascima afričkih napadača (Gervinho, uskoro i Chamakh, op.a.) na Afrički kup nacija, a taj se potez pokazao dobitnim već u njegovom prvom nastupu

Thierry Henry Thierry Henry Povratnik Thierry Henry ponio je epitet junaka susreta 3. kola FA Cupa između Arsenala i drugoligaša Leedsa. Slavio je Arsenal s minimalnih 1-0 na Emiratesu, a jedini gol za "topnike" zabio je upravo 34-godišnji Henry.

Prošlo je više od 12 godina otkako je najbolji strijelac u povijesti Arsenala debitirao za londonski klub i četiri i pol godine otkako je londonski klub zamijenio Barcelonom. Menadžer "topnika" Arsene Wenger doveo ga je na dvomjesečnu posudbu iz New York Red Bulla kako bi popunio rupu u napadu nastalu odlascima afričkih napadača (Gervinho, uskoro i Chamakh, op.a.) na Afrički kup nacija, a taj se potez pokazao dobitnim već u njegovom prvom nastupu.

Naime, Arsenal se dugo vremena mučio sa žilavim Leedsom unatoč nadmoći u posjedu lopte i više stvorenih prilika, a tada je na scenu stupio Henry i jednim potezom, kao u najbolja vremena, riješio utakmicu. U igru je ušao u 68. minuti uz ovacije publike na Emiratesu, a u strijelce se upisao deset minuta kasnije.

Loptu u prostor odigrao je Alex Song, a Henry je izbjegao zaleđe i odmjerenim zavrnutim prizemnim udarcem u daljnji kut iskosa s lijeve strane zatresao mrežu Leedsa. Bio je to njegov 227. gol ukupno u dresu Arsenala, a proslavio ga je jako emotivno, otrčavši u zagrljaj menadžeru Wengeru uz erupciju oduševljenja s tribina.


FA Cup, osmina finala:

Arsenal - Leeds 1-0 (Henry 78)

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika