11.01.2012. / 12:55

Autor: Totalsport

Carling Cup: Crystal Palaceu prednost pred uzvrat

Nakon što su u četvrtfinalu s 2-1 na Old Traffordu iz natjecanja izbacili Manchester United nogometaši Crystal Palaca stigli su na prag najboljeg rezultata u povijesti kluba što se tiče Carling Cupa budući da su do sada stizali najdalje do polufinala

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaNogometaši Crystal Palacea imaju priliku po prvi puta u povijesti izboriti finale Carling Cupa nakon što su na svom Selhurst Parku pobijedili Cardiff City s 1-0.

Crystal Palace koji trenutno drži 11. poziciju u Championship diviziji (drugoj ligi), iskoristio je prednost igranja pred vlastitim navijačima i slavio nad trećeplasiranom momčadi istog ranga natjecanja Cardiff Cityjem. Jedini gol na utakmici postigao je nekadašnji branič Evertona i Tottenhama Anthony Gardner, nakon dobrog ubačaja s lijeve strane u 43. minuti. Asistent kod pogotka bio je australski Hrvat Mile Jedinak koji je loptu upućenu s lijevog boka lijepo glavom proslijedio na drugu vratnicu do Gardnera kojem nije bilo teško ubaciti je u praznu mrežu.

Inače, Jedinak je nakon dolaska iz australskog Sydneyja jedno vrijeme bio i član Varaždina, da bi punu afirmaciju doživio u Turskoj gdje je nastupao prvo za Genclerbirligi, a potom za Antalyaspor iz kojeg je proteklog ljeta stigao u Crystal Palace.

Nakon što su u četvrtfinalu s 2-1 na Old Traffordu iz natjecanja izbacili Manchester United nogometaši Crystal Palaca stigli su na prag najboljeg rezultata u povijesti kluba što se tiče Carling Cupa budući da su do sada stizali najdalje do polufinala.

U srijedu u drugom polufinalnom dvoboju prvi ogled igraju Manchester City i Liverpool.

Carling Cup, polufinale, prva utakmica:

Crystal Palace - Cardiff 1-0 (Gardner 43)

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika