13.01.2012. / 16:51

Autor: Nacional.hr

Podignuta optužnica protiv Horvatinčića

Horvatinčiću je oduzeta dozvola za upravljanje motornim vozilima i svjedodžba za zapovjednika jahte, zbog straha od ponavljanja kaznenog djela, a predloženo je da mu se zabrani upravljanje svim vrstama motornih vozila

Tomo HorvatinčićTomo HorvatinčićDržavno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv poduzetnika Tome Horvatinčića zbog izazivanja prometne nesreće.

Podsjetimo, Horvatinčić je 16. kolovoza 2011. godine svojom jahtom naletio na talijansku jedrilicu, a od udara su teško ozlijeđeni talijanski državljani koji su potom preminuli na mjestu nesreće.

U optužnici objavljenoj na web stranicama DORH-a ističu kako je Horvatinčić, protivno odredbama Pomorskog zakonika i Pravilnika o izbjegavanju sudara na moru, nije postupao sukladno propisanim dužnostima i pravilima navigacije (s uključenim automatskim pilotom glisirao prevelikom i neprimjerenom brzinom, nije izviđao put plovidbe radi potpune provjere situacije i rizika sudara niti promatrao okolni pomorski promet).

Horvatinčiću je oduzeta dozvola za upravljanje motornim vozilima i svjedodžba za zapovjednika jahte, zbog straha od ponavljanja kaznenog djela, a predloženo je da mu se zabrani upravljanje svim vrstama motornih vozila.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
27/11/11

Culex, 13.01.12. 17:50

Ne mogu vjerovati da se o stravičnoj nesreći na moru,sa smrću dviju nedužnih osoba,piše na ovako imlikativan način! 1." Državno odvjetništvo podiže optužnicu zbog prometne nesreće". (Ispada kao da je stradala mačka ispod bicikla!) 2."od udara su teško ozlijeđeni talijanski državljani koji su kasnije preminuli na mjestu nesreće"(Talijanski državljani su usmrćeni na mjestu nesreće!! )3"Horvatinčiču je oduzeta dozvola i svjedodžba"!! (Za Boga miloga,dozvola se oduzima za 0.6 prom.alkohola i bez ubijanja ljudi!!!). Kome služi ovakovo pisanje ?Hoće li se oglasiti H.društvo novinara?


registracija
14/11/07

laufer, 13.01.12. 18:30

Tako je!
Uzeti dozvolu!
Nek' se zlopati sa osobnim vozačem! A morat će uzeti i skipera!
To će ga naučiti da ne gazi ljude po moru i cesti.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika