15.01.2012. / 11:25

Autor: Totalsport

Svjetski kup, Wengen: Ivica u minusu tri stotinke, Hirscher otpao

Trenutačno Austrijanac ima 130 bodova više, no dobar plasman Ivice bi mogao prilično stanjiti taj zaostatak

Ivica KostelićIvica KostelićU švicarskom Wengenu se ove nedjelje vozi novi slalom Svjetskog kupa za skijaše, a nakon prve vožnje hrvatski skijaš Ivica Kostelić ima itekako obećavajuću situaciju.

Nalazi se na trećem mjestu, ali sa samo tri stotinke zaostatka za najboljim u prvom laufu Marijom Mattom. Austrijanac je ostvario pobjedničko vrijeme 53.64, a između njih dvojice se još ugurao talijanski slalomaš Cristian Deville koji broji samo dvije stotinke zaostatka za Mattom.

Inače, uvjerljivo najbrži u prvoj vožnji je bio vodeći u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa Marcel Hirscher. Skijaš koji vlada u posljednje vrijeme u slalomu i veleslalomu je iza sebe ostavio Matta za čak 77 stotinki, no milimetarska pogreška, kada je "haklao" jedna vrata, ga je gurnula izvan redoslijeda i morao je biti diskvalificiran.

Takav scenarij otvara šansu Kosteliću u drugoj vožnji da se s jakom bodovnom zalihom primakne Hirscheru još bliže u ukupnom redoslijedu. Trenutačno Austrijanac ima 130 bodova više, no dobar plasman Ivice bi mogao prilično stanjiti taj zaostatak.

Spomenimo da je četvrti nakon prve slalomske vožnje Šveđanin Andre Myhrer, ali je njegov zaostatak za Mattom već nešto izraženiji - 35 stotinki.

Svjetski kup, slalom u Wengenu (prva vožnja):

1. Mario Matt (Aut) 53.64

2. Cristian Deville (Ita) +0.02

3. Ivica Kostelić (Hrv) +0.03

4. Andre Myhrer (Šve) +0.35

5. Jean-Baptiste Grange (Fra) +0.49

Vezane vijesti

Ana Jelušić završila karijeru zbog problema s astmom

Ana Jelušić završila karijeru zbog problema s astmom

Jedna od najtrofejnijih hrvatskih skijašica, Ana Jelušić objavila je na konferenciji za medije da završava svoju skijašku karijeru. Razlog prekida su… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika