16.01.2012. / 10:45

Autor: Totalsport

Makedonci uzeli bod Šveđanima

U drugoj utakmici 1. kola skupine A Danska je u beogradskom Pioniru svladala Slovačku s 30-25

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaNakon što je Češka ranije pobijedila Njemačku, i drugi je dvoboj 1. kola skupine B na Europskom prvenstvu rukometaša u Srbiji donio senzaciju. Makedonija je uzela bod Švedskoj, odigravši 26-26.

Makedonci su odlično otvorili utakmicu u Nišu, imali su tijekom prvog dijela i četiri pogotka prednosti, ali Skandinavci su na odmor ipak otišli s minimalnim vodstvom (14-13). Izabranici Zvonka Šundovskog nisu, međutim, pali. Nastavili su sa sjajnom igrom i u drugom poluvremenu, ponovno došli do četiri gola prednosti, a i dvije minute prije kraja su imali vodstvo (26-25). Kim Ekdahl je ipak do kraja uspio izjednačiti i donijeti Šveđanima bod.
Bivši igrač Zagreba Kiril Lazarov i Stevče Alušovski bili su s po sedam pogodaka najbolji kod Makedonaca, dok je za Šveđane šest golova zabio Niclas Ekberg.

U drugoj utakmici 1. kola skupine A Danska je u beogradskom Pioniru svladala Slovačku s 30-25. Hans Lindberg je sa sedam zgoditaka bio najefikasniji kod svjetskih doprvaka, dok je u slovačkim redovima prvo ime bio Daniel Valo sa šest golova.


Europsko prvenstvo rukometaša, 1. kolo:

Skupina A
Srbija - Poljska 22-18
Danska - Slovačka 30-25

Skupina B
Češka - Njemačka 27-24
Švedska - Makedonija 26-26

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika