16.01.2012. / 12:05

Autor: Totalsport

Australian Open: Izgubila Petra Martić

U meču je Chang pet puta oduzimala servis suparnice (od sedam šansi), dok je Martić napravila dva breaka, ali u pitanju su dva gema sa samog početka ogleda kada je jedino funkcionirala njena igra

Petra MartićPetra MartićPetra Martić, najbolja hrvatska tenisačica, vrlo brzo se oprostila od Australian Opena. Njena je avantura na prvom Grand Slam turniru godine završila s prvim nastupom.

Čudna je na kraju pobjeda 6-4, 6-2 Kai-Chen Chang iz Tajvana, koja je inače 149. igračica na svijetu. Naime, Martić je meč otvorila s 4-0, ali je do kraja uspjela uhvatiti samo dva gema i to tijekom drugog seta kada je Chang praktički završavala odrađeni posao.

Kao 55. na WTA ljestvici Martić je u meč ušla kao favoritkinja, a uz to je u uspomenama imala pobjedu protiv iste suparnice prošle godine u Guangzhou (6-4, 6-4). No, nakon 4-0 u prvom setu Martić je odigrala debelo ispod svoje razine i time vrlo brzo završila s pojedinačnim nastupom u Melbourneu.

U meču je Chang pet puta oduzimala servis suparnice (od sedam šansi), dok je Martić napravila dva breaka, ali u pitanju su dva gema sa samog početka ogleda kada je jedino funkcionirala njena igra.

Time je hrvatski ženski tenis ostao nakon prvog dana bez predstavnice u glavnom turniru.

Australian Open, tenisačice 1. kolo:

Chang - Martić 6-4, 6-2

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika