17.01.2012. / 13:22

Autor: Ivan Ivanuš

Katalinić: Hrvatskoj treba boksačka liga

"Nema me tko gdje vidjeti kako boksam pa ne mogu ni dobiti sponzore", ističe Katalinić

Borna KatalinićBorna KatalinićBorna Katalinić deveterostruki je prvak države u amaterskom boksu. Osim što je osvajao međunarodne turnire, bio je treći na Prvenstvu Europske unije 2006. godine u Welter kategoriji i brončani na Mediteranskim igrama 2005. godine u istoj kategoriji. Zanimljivo je kako su svi hrvatski boksači na oba natjecanja osvojili treće mjesto.

Krajem travnja očekuju ga kvalifikacije za Olimpijske igre u Londonu. Na kvalifikacijama će biti svi europski boksači, a samo prva dva boksača ostvaruju normu za Olimpijadu. Naglašava kako će biti teško zbog jake konkurencije i kako su ove kvalifikacije zapravo jednako jake kao Europsko prvenstvo. Trenira dva puta dnevno po dva sata u Boksačkom klubu Lokomotiva, uz individualne treninge koje sam provodi u slobodno vrijeme.

Borna KatalinićBorna KatalinićKaže kako nije u olimpijskom programu i kako dobiva stipendiju od grada Zagreba u visini od 1 500 kuna. Ističe kako nema natjecanja u boksu, muči ga što u Hrvatskoj ne postoji boksačka liga. „Ne mogu naći sponzora, jer me nema gdje tko vidjeti", dodaje. Kaže kako postoji Prvenstvo Hrvatske, koja boksačka revija, međunarodni turnir „Zlatko Hrbić", što je malo. Tvrdi kako bi bilo bolje boksati u ligi.

Boksa, primjerice, deset mečeva u tri tjedna, a onda ne boksa nekoliko mjeseci. Želja mu je sakupiti iskustvo na natjecanjima, nanizati nekoliko dobrih mečeva, pripremiti se prije svjetskih smotri na kojima će se opet susresti s istim protivnicima. "Dat ću sve od sebe na kvalifikacijama za Olimpijske igre", rekao je Katalinić.

Vezane vijesti

Vekić izborio London

Vekić izborio London

Hrvatski veslač Mario Vekić drugim je mjestom u finalnoj utrci samaca na kvalifikacijskoj regati za Olimpijske igre u švicarskom Luzernu izborio… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika