19.01.2012. / 08:36

Autor: Hina

Štednja je nedovoljna za izvlačenje iz krize

Talijanski premijer Mario Monti, koji se nalazi na čelu tehnokratske vlade, sastao se u Londonu sa svojim britanskim kolegom Davidom Cameronom koji je nedavno na summitu u Bruxellesu odbio potpisati novi ugovor kojim bi eurozona trebala izaći iz krize

David CameronDavid CameronItalija i Velika Britanija su u srijedu pozvale Europsku uniju na promicanje mjera koje bi potaknule gospodarski rast, a ne da se isključivo oslanjanju na stroge mjere štednje kako bi se riješilo pitanje duga zbog čega je jedinstvena europska valuta upala u ozbiljnu krizu.

Talijanski premijer Mario Monti, koji se nalazi na čelu tehnokratske vlade, sastao se u Londonu sa svojim britanskim kolegom Davidom Cameronom koji je nedavno na summitu u Bruxellesu odbio potpisati novi ugovor kojim bi eurozona trebala izaći iz krize.

"Mi oboje, Velika Britanija i Italija, vjerujemo da je poštivanje fiskalne discipline jedan od neophodnih uvjeta za gospodarski rast. To, međutim, nije dovoljno. Ne samo naše pojedine zemlje, već Europska unija kao cjelina, ima veliku ulogu u promicanju gospodarske unije na održiv način", rekao je Monti.

Nakon sastanka s Montijem, održanog iza zatvorenih vrata, Cameron je izrazio nadu da će sljedeći summit EU-a krajem mjeseca učiniti više za odgovarajuće funkcioniranje jedinstvenog tržišta.

Vezane vijesti

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Svijet će dobiti zasluženi produženi vikend no nemojte raditi velike planove jer će odmor trajati samo sekundu duže. Takozvana "prijestupna sekunda"… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika