19.01.2012. / 13:06

Autor: Hina

Šefica norveških obavještajaca odala tajne podatke

Čelnica Norveške agencije za unutarnju sigurnost (PST) Janne Kristiansen podnijela je ostavku u srijedu kasno navečer nakon što je otkrila povjerljive podatke da Norveška ima obavještajce u Pakistanu, izjavili su vladini dužnosnici.

Janne Kristiansen (Foto: Ingar Sørensen)Janne Kristiansen (Foto: Ingar Sørensen)Čelnica Norveške agencije za unutarnju sigurnost (PST) Janne Kristiansen podnijela je ostavku u srijedu kasno navečer nakon što je otkrila povjerljive podatke da Norveška ima obavještajce u Pakistanu, izjavili su vladini dužnosnici.

Kristiansen, koja je već bila na udaru kritika zbog propuštanja znakova da jedan ekstremni desničar priprema napade u kojima je ubijeno 77 osoba u srpnju, izjavila je da Norveška ima operativce u Pakistanu tijekom parlamentarnog saslušanja u srijedu.

Ona nije rekla zašto su agenti tamo.

Međutim, Norveška, bliska saveznica SAD-a, ima stotine vojnika u operaciji koju vodi NATO u susjednom Afganistanu.

"Čelnica PST-a Janne Kristiansen izvijestila je ministra pravosuđa da će podnijeti ostavku", priopćilo je ministarstvo pravosuđa.

"Razlog je moguća povreda povjerljivosti kroz otkrivanje tajnih podataka."

Vezane vijesti

Norvežani pozvani na "sex hour" uz kondom

Norvežani pozvani na "sex hour" uz kondom

Norveška neprofitna organizacija za zdravstveno i spolno obrazovanje RFSU pozvala je Norvežane na "sex hour" u četvrtak navečer s partnericom ili… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika