25.01.2012. / 11:01

Autor: Ivan Pandžić

HDZ-ovo nepoštivanje ugovora

Novih 32 milijuna 'kostura' za naplatu

Od 2009. godine, pregledi nisu provedeni, pa s prvim siječnjem ove godine, državni zaposlenici imaju pravo da im se nadoknadi 500 kuna za sistematske. Milanovićevoj vladi na naplatu dolazi još 32 milijuna kuna

Photo: Goran Kovačić/PIXSELL (arhiva)Photo: Goran Kovačić/PIXSELL (arhiva)Vlada Jadranke Kosor nije poštovala odredbe kolektivnog ugovora koji jamči svim državnim službenicima i namještenicima jednom u tri godine sistematski pregled u vrijednosti 500 kuna. Od 2009. godine, pregledi nisu provedeni, pa s prvim siječnjem ove godine, zaposlenici imaju pravo da im se nadoknadi tih 500 kuna za sistematske, poručili su danas iz Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika. Kako se radi o otprilike 64 tisuće zaposlenika obuhvaćenih ugovorom, na naplatu dolazi 32 milijuna kuna, a na taj trošak nova Vlada Zorana Milanovića sigurno nije računala.

"Iako je bivša premijerka Jadranka Kosor zamjerila novoj rastrošnosti zbog najave angažiranja stranih konzultanata na poslovima traganja kostura u ormarima ministarstva, jedan od njih uskoro bi mogao doći na naplatu" kaže tajnik sindikata Siniša Kuhar.

On pojašnjava da je Vlada svojedobno odbila da se obveza smanji tako da oni koji već obavljaju sistematske preglede u okviru redovite provjere sposobnosti za rad (npr. policajci, op.a), ne moraju obavljati novi sistematski ukoliko su oni identični. Kuhar najavljuje da kreću u prikupljanje punomoći naknadu prava putem suda. Jedina nada Vladi je postupak mirenja i nagodba, ali to eventualno samo može umanjiti trošak.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 25.01.12. 12:05

Jedna omanja trgovina u selu,ako ne napravi inventuru 2 do 3 puta godišnje i ne provjeri svoj omjer robe na papiru i u skladištu te uplaćenog novca od prodaje,100% sigurno propada.Kafić ako to ne uradi svaki dan na kraju smjene,također može zatvoriti vrata.Hrvatska država nije nikada,od svog postanka,napravila ozbiljnu inventuru svojega stanja.I to samo iz jednoga razloga;HDZ-u nisu potrebna čista i jasna stanja države jer tada bi stanje države bilo toliko grotesno da se to nebi moglo uopće nazvati državom.Zvalo bi se samoposluga za odabrane.Zato i sada HDZ ne želi akciju za "čiste račune"jer znaju šta slijedi.Napraviti inventuru stanja države nakon 20 godina,je također vrlo upitno i neodgovorno.Iz čistog razloga što popis nije na početku osamostaljenja napravljen.Ali,ako se i sada napravi,biti će to jedna mala razlika između njih.Ne suštinska nego taktička.Vjerodostojnija,ako baš hoćete.Pored osoba koje su se uhvatile politike u Hrvatskoj a koje se ovako stupidno ponašaju,Hrvatska kao i njeni građani,imaju jako male šanse za prosperitet.


registracija
9/3/11

poluprovokator, 25.01.12. 12:54

Inventura je obavezna- i to neovisna (kolko danas nešto neovisno biti može)
...ali normalno da se HDZ zalaže da ju obave "postojeća tijela" jer će fingirati stanje da spase sebe.


registracija
28/12/08

smokeonthewater, 25.01.12. 14:55

... komunisti su ostavili sudskih sporova teških 4,5 milijardi kuna ... svaki uposlenik ima prava po osnovu zdravstvenog osiguranja kad god hoće sistematski pregled obaviti ... ne kužim zašto bi im se trebalo na ruke dati 500 kuna koje nisu utrošene na sistemstaki pregled ? ... strava ...


registracija
7/3/11

medjimurec, 26.01.12. 09:40

Cinovnicke stakore treba pregledavat bar jedom godisnje a ostali ni socijalno nece imati , treba bar polovici dat otkaz a ostale pregledavajte onda !


registracija
28/4/10

Zvonko, 26.01.12. 10:25

Zašto ne volim hrvatske medije i uvijek kažem da postoje dvostruki kriteriji?

Nije mi želja braniti HDZ, nego samo želim da mediji jednako rešetaju sve stranke.

Ne možete zažmiriti na milijarde duga umirovljenicima a ovako spektakularno najavljivati kosture od 32 milijuna! Ne možete razapinjati HDZ za povećanje PDV-a 1 % a kada SDP diže 2% onda smatrati to neophodnim! Ne možete rešetati ugovor za struju za Aluminij a s druge strane šutjeti o Linićevom saniranju Vrhovnikove privatne firme samo zato što su kućni prijatelji!

LOPOV je LOPOV! Bio on HDZ-ovac ili SDP-ovac!


registracija
7/3/11

medjimurec, 26.01.12. 10:30

Zvonko , sve si ok napisao -potpisujem!


registracija
16/6/10

nosonja, 26.01.12. 14:26

Zvonko i medjimurec - dolje ADZ-et !!!
Največa svjetska zločinačka organizacija, koja je sve do nedavno upravljala nekom "državom"!!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika