25.01.2012. / 13:37

Autor: Nacional.hr

'Poduzetničkim impulsom' do 50 tisuća novih radnih mjesta

'Poduzetnički impuls', program kojim se potiče poduzetništvo, obuhvaća 18 mjera i vjerojatno će biti aktiviran u ožujku

Gordan MarasGordan MarasNajmlađi ministar u novoj vladi, Gordan Maras, predstavio je danas strategiju i mjere razvoja poduzetništva.

Ministar Maras tako je najavio ambiciozan plan otvaranja 13 tisuća obrta, 7 tisuća novih tvrtki i ukupno 50 tisuća radnih mjesta, sve do kraja 2013. godine.

Kako prenosi tportal, u tome bi trebale pomoći porezne olakšice za koje se ministar nada da bi mogle krenuti već od početka veljače. One bi obuhvatile porezno rasterećenje, olakšice za osnivanje novih poduzeća, ubrzavanje realizacije investicijskih projekata te povoljnije kredite. Obrtnike bi posebno trebala obradovati najava o podizanju granice za ulazak u sustav PDV-a na 230 tisuća kuna.

Maras je najavio kako će se o novim investicijama brinuti Agencija za poduzetništvo, investicije i konkurentnost te osobni menadžeri koji bi trebali biti zaduženi za svaku investiciju vrijedniju od 20 milijuna kuna.

Kreditna linija trebala bi se realizirati uz potporu Europske investicijske banke i HBOR-a, a biti će vrijedna 250 milijuna eura. Krediti bi za poduzetnike i obrtnike trebali biti dostupni uz kamatnu stopu manju od tri posto.

'Poduzetnički impuls', program kojim se potiče poduzetništvo, obuhvaća 18 mjera i vjerojatno će biti aktiviran u ožujku.

Maras je najavio poticanje malih i srednjih poduzetnika na sudjelovanje u javnim nabavama, ali i uvođenje direktnog plaćanja podizvođačima u javnoj nabavi.

Vezane vijesti

'Povezivanje je ključ uspjeha'

'Povezivanje je ključ uspjeha'

Na danas održanom okruglom stolu „Leading Through Connections" u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i tvrtke IBM Hrvatska, potaknuta je… Više

Komentari

registracija
9/3/10

nostradurus, 25.01.12. 13:45

Piši kući propalo. Poslije uzleta slijediti će pad.
sites.google.com/site/financijskisustav/Financijski_sustav_i_novac.pdf?d=1


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika