31.01.2012. / 09:22

Autor: Hina

U SAD-u:

Odobren novi lijek za rak kože

Erivedge je tako prvi lijek koji je FDA odobrila za liječenje metastatskog karcinoma bazalnih stanica, ističe savezna agencija koja je lijek odobrila po ubrzanom postupku kako bi što prije bio dostupan bolesnicima

IlustracijaIlustracijaAmerička agencija za lijekove (FDA) odobrila je u ponedjeljak prodaju Erivedgea (Vismodegiba) tvrtke Genentecha, članice švicarskog koncerna Rochea, za liječenje najčešće vrste raka kože.

Erivedge je namijenjen liječenju odraslih osoba s rakom kože - karcinomom bazalnih stanica - u uznapredovaloj fazi, koje nisu kandidati za kiruršku intervenciju ili zračenje.

Ovaj lijek namijenjen je i pacijentima kod kojih se rak kože proširio na druge organe, dodaje FDA u priopćenju.

Erivedge je tako prvi lijek koji je FDA odobrila za liječenje metastatskog karcinoma bazalnih stanica, ističe savezna agencija koja je lijek odobrila po ubrzanom postupku kako bi što prije bio dostupan bolesnicima.

Ovaj rak kože najčešće nastaje sporo i nije bolan. Često se javlja na dijelovima kože dugotrajno izloženim suncu i drugim izvorima ultraljubičastih zraka.

Djelotvornost Erivedgea ispitana je klinički na 96 pacijenata oboljelih od karcinoma bazalnih stanica in situ i metastatskog.

Od karcinoma bazalnih stanica svake godine oboli oko 800.000 ljudi u SAD-u.

Vezane vijesti

Solarij povećava rizik i od bazocelularnog raka kože

Solarij povećava rizik i od bazocelularnog raka kože

Solariji, koji su već povezani s povećanim rizikom razvoja najopasnijeg raka kože - melanoma, povezani su i s učestalijom pojavom najčešćeg raka kože… Više

Komentari

registracija
2/2/12

zarada12, 02.02.12. 12:21

Želio bi zaraditi novac, ali ne želiš ići na razgovore? Želio bi slobodu ali ti je potreban stabilan prihod? Želiš ostati doma da ti ne izostane zarada? Učiš ili si trudnica, ili ti je samo potreban novac?Onda ti je ovaj posao odgovarajući. Bez ulaganja novca, sa dnevno 3-4 sata rada možeš zaraditi 50-200$ tjedno. Ako imaš više vremena, onda i više. Što ti je potrebno: računalo, internet, minimalno znanje rada na računalu, ostalo već zavisi od toga koliko si ozbiljan. Nije prevara, uvjeri se. Ako ste zainteresirani pošaljite mi mail: zaradimopolako @ live.com


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika