01.02.2012. / 18:00

Autor: Hina

FIFA razmatra uvođenje novih pravila

Odluka o uvođenju videa na liniji gola mogla bi biti donesena 2. srpnja na izvanrednom kongresu Međunarodnog odbora nogometnih saveza (IFAB), nogometnog tijela koje mora priznati svako nogometno pravilo prije njegovog usvajanja, objavila je u srijedu FIFA koja će prvo izvješće na tu temu proučiti 3. ožujka.

FIFA razmatra nova pravilaFIFA razmatra nova pravilaOdluka o uvođenju videa na liniji gola mogla bi biti donesena 2. srpnja na izvanrednom kongresu Međunarodnog odbora nogometnih saveza (IFAB), nogometnog tijela koje mora priznati svako nogometno pravilo prije njegovog usvajanja, objavila je u srijedu FIFA koja će prvo izvješće na tu temu proučiti 3. ožujka.

Na 126. kongresu IFAB-a, koji bi se trebao održati 3. ožujka u Engleskoj, će se razmotriti izvješće o stanju testova tehnologije uvođenja videa na liniju gola, a koje provodi neovisni institut.

Ta prva faza testiranja provedena je između studenog i prosinca prošle godine, a druga faza trebala bi uslijediti između ožujka i lipnja ove godine.

Nakon kongresa u ožujku, članovi IFAB-a "bit će zaduženi da potvrde datum održavanja izvanrednog kongresa predviđenog za 2. srpnja kada bi trebala biti donesena konačna odluka o toj tehnologiji".

"Svjetski prvenstvo 2014. bit će opremljeno tom tehnologijom kako bi se izbjegli "fantomski golovi"", izjavio je 5. prosinca predsjednik FIFA-e Sepp Blatter govoreći o video sustavu koji bi trebao pomoći sucima da utvrde je li lopta stvarno prešla gol liniju.

Članovima IFAB-a će u ožujku biti podneseno na razmatranje osam prijedloga za promjene nogometnih pravila među kojima je i četvrta promjena igrača u slučaju produžetaka i još jedna promjena o situaciji "trostruke kazne" u slučaju isključenja igrača čiji je prekršaj kažnjen kaznenim udarcem.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika