06.02.2012. / 10:10

Autor: Nacional.hr

Holy: Pliva i Kvasac morati će sanirati 'Smrdljivku'

Ministrica Holy odlučna je da se u četvrtak postigne čvrst dogovor i započne odmah sa sanacijom potoka Gorjak

Mirela HolyMirela HolyMinistrica zaštite okoliša i prirode Mirela Holy odlučila je stati na kraj problemu koji posljednjih 30 godina muči stanovnike Savskog Marofa.

Kako piše Večernji list, u četvrtak bi se ministrica Holy i ministri Čačić i Jakovina trebali sastati s predstavnicima Plive, Kvasca i Hrvatskih voda i konačno riješiti problem koji je trebo biti saniran još prošle godine.

Naime, tada je vodopravna inspekcija naredila sanaciju potoka Gorjak, popularno zvanog 'Smrdljivka', u koji Pliva i Kvasac godinama ispuštaju svoje otpadne vode prepune kemikalija i antibiotika. Troškovi sanacije, koju bi trebale provesti Hrvatske vode iznose 80,6 milijuna kuna, a Pliva je navodno osigurala pola tog iznosa. No, odbijaju platiti više od toga. S druge strane, Kvasac tvrdi da njihov račun ne bi trebao biti viši od 3 posto.

Ministrica Holy, s druge strane, odlučna je da se u četvrtak postigne čvrst dogovor i započne odmah sa sanacijom potoka Gorjak.

Da je vrijeme za sanaciju već odavno prošlo govori i činjenica da se samo četiri kilometra od pogona u kojoj Pliva proizvodi svoje antibiotike nalazi vodozaštitno područje Šibice iz kojeg vodu dobiva više od 120 tisuća ljudi, a koristi se i kao rezervno vodocrpilište za Zagreb.

Vezane vijesti

Države rade premalo na problemu globalnog zagrijavanja

Države rade premalo na problemu globalnog zagrijavanja

Emisija stakleničkih plinova do 2020. godine mogla bi porasti na devet milijarda tona iznad razine potrebne za ograničenje globalnog zagrijavanja,… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 06.02.12. 11:47

Tko će sanirati cijelu državu ,koja je cijela "Smrdljivka" zbog smrdljivaca koji je uništavaju svim mogućim smećem.Od nedostatka kulture do nesmiljene pljačke????????????????????


registracija
2/2/12

zarada12, 06.02.12. 12:05

Želio bi zaraditi novac, a bojiš se razgovora za posao? Želiš slobodu a trebaš stabilan prihod? Želiš zaraditi od doma? Učiš ili si trudnica, ili ti je samo potreban novac? Onda imam posao koji ti odgovara. Bez ulaganja novca, sa dnevno 3-4 sata rada možeš zaraditi 50-200$ tjedno. Ako imaš više vremena, onda i više. Sve što ti je potrebno je računalo, internet, minimalno znanje rada na računalu, ostalo već zavisi od toga koliko si ozbiljan. Nije prevara, uvjeri se. Ako si zainteresiran/a pošalji mi mail: zaradimopolako @ live.com


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika