15.05.2012. / 13:51

Autor: Nacional.hr

Plivi uručen certifikat Poslodavac partner

"Pliva je u postupku certificiranja osvojila čak 99% bodova, najviše u usporedbi s ostalim farmaceutskim kompanijama, a posebne pohvale odnose se na visoke iznose ulaganja u razvoj zaposlenika. Zbog svega toga stručnjaci iz područja ljudskih potencijala Plivu svrstavaju među začetnike modernog pristupa upravljanju ljudskim potencijalima", izjavio je Aleksandar Zemunić na svečanosti uručenja certifkata

Matko Bolanča (Foto: Antonio Bronic/PIXSELL)Matko Bolanča (Foto: Antonio Bronic/PIXSELL)Na prigodnoj svečanosti Plivi je uručen Certifikat Poslodavac Partner koji se dodjeljuje za izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima. Certifikat je Plivi, u ime organizatora, tvrtke Selectio uručio Aleksandar Zemunić, član Uprave tvrtke Selectivo, a preuzeo ga je Matko Bolanča, predsjednik Uprave Plive.

Primarna svrha projekta Certifikat Poslodavac Partner je prepoznavanje i isticanje organizacija koje kvalitetno upravljaju ljudskim resursima te propagiranje i implementacija onih standarda koji dokazano i smisleno unapređuju poslovne rezultate i kvalitetu rada. Pliva se, zadovoljivši kriterije Certifikata, pridružila kompanijama koje dijele najbolje prakse u upravljanju ljudskim resursima.

Sam postupak certificiranja vrlo je zahtjevan proces koji uključuje provjere svih najvažnijih procesa upravljanja ljudskim potencijalima (strategija, regrutiranje, selekcija i zapošljavanje, edukacija i razvoj kadrova, motivacija i nagrađivanje, te odnos prema zaposlenicima).

"Pliva je u postupku certificiranja osvojila čak 99% bodova, najviše u usporedbi s ostalim farmaceutskim kompanijama, a posebne pohvale odnose se na visoke iznose ulaganja u razvoj zaposlenika. Zbog svega toga stručnjaci iz područja ljudskih potencijala Plivu svrstavaju među začetnike modernog pristupa upravljanju ljudskim potencijalima", izjavio je Aleksandar Zemunić na svečanosti uručenja certifkata.

"Ono što je kao ključni ekonomski i razvojni faktor za tisućljetnu agrarnu epohu bila zemlja, a za industrijsku epohu financijski i manualni rad, to je za novu ekonomiju 21. stoljeća znanje ili njegov ekonomski oblik, intelektualni kapital. Ljudski potencijal je jedan od elemenata koji određuju vrijednost tvrtke, njime se obuhvaća i naglašava značaj ljudi i njihovog znanja kao kreativnog potencijala za poslovni uspjeh tvrtke, organizaciju poslovanja, inovativnost te odnose s potrošačima" istaknuo je, između ostalog, M. Bolanča, predsjednik uprave Plive prigodom dodjele certifikata.

Certifikatom Poslodavac Partner Pliva se i formalno pridružila kompanijama koje dijele najbolje prakse u upravljanju ljudskim potencijalima.

"Ovo priznanje dodatna je potvrda visoke kvalitete poslovanja u Plivi, a dobivanje ovog prestižnog certifikata pružit će nam prednost na tržištu rada u privlačenju najboljih zaposlenika. Tim više što je u Plivi već nekoliko mjeseci u tijeku intenzivan proces novog zapošljavanja, a raduje nas što možemo najaviti otvaranje novih radnih mjesta povezanih sa započetim investicijama", dodala je Blagica Petrovac Šikić, direktorica Plivinih Ljudskih potencijala

Vezane vijesti

Preminuo teško opečeni djelatnik Plive

Preminuo teško opečeni djelatnik Plive

Preminuo je jedan od dvojice Plivinih djelatnika koji su najteže stradali u petak u požaru nakon eksplozije u proizvodnom pogonu te tvrtke, priopćeno… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika