17.03.2012. / 11:46

Autor: Hina , Nacional.hr

Radnik Plive i dalje kritično

U nesreći, koja se dogodila oko 15 sati u Plivinu Odjelu za proizvodnju lijekova, u Prilazu baruna Trenka, teško su ozlijeđena dvojica radnika, koji su prevezeni u Traumatološkoj bolnici, a sedmorica koji su se žalili na nadražajni kašalj, slabosti i vrtoglavice smješteni su u Kliničku bolnicu "Sveti Duh"

Photo: Željko Lukunić/PIXSELLPhoto: Željko Lukunić/PIXSELLInspektorica zaštite okoliša utvrdila je u vezi s jučerašnjom eksplozijom i požarom u pogonu Plive, kako je na 5. katu eksplodirao stroj i smjesa za proizvodnju Plivadona, a uzrok eksplozije još se utvrđuje, izvijestila je jutros Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS), dok je teško opećeni radnik i dalje u kritičnom stanju, potvrdili su Hini iz Traumatološke bolnice.

U nesreći, koja se dogodila oko 15 sati u Plivinu Odjelu za proizvodnju lijekova, u Prilazu baruna Trenka, teško su ozlijeđena dvojica radnika, koji su prevezeni u Traumatološkoj bolnici, a sedmorica koji su se žalili na nadražajni kašalj, slabosti i vrtoglavice smješteni su u Kliničku bolnicu "Sveti Duh".

Radnik kojemu su opekline zahvatile 90 posto tijela i dalje je u kritičnom stanju, a radnike kojemu su opekline zahvatile 20 posto površine tijela je stabilno i izvan je životne opasnosti, potvrdio je jutros Hini šef Odjela za opekline Klinike za traumatologiju dr. Hrvoje Tomičić.

Ostalih sedmero radnika, koji su bili prevezeni u KB "Sveti Duh" su stabilno i jutros su pušteni kući, rekao je glavni dežurni liječnik KB "Sveti Duh" dr. Dragutin Tomičić.

Nakon pregleda pogona na Odjelu za proizvodnju lijekova, gdje se dogodila eksplozija i požar, inspektorica zaštite okoliša također je utvrdila kako nema opasnosti za okoliš i stanovništvo, jer se radilo o farmaceutskim tvarima i punilima.

Zatražila je da se po završetku policijskog očevida odmah počne sa sanacijom opožarenog prostora i zbrinjavanjem nastalog otpada te da je Plivini stručnjaci za zaštitu okoliša o učinjenom pismeno izvijeste, navodi DUZS.

Požar u proizvodnom pogonu Plive u zgradi Farmaceutskih tehničkih operacija, koji je izbio oko 15 sati, ugasili su vatrogasci vatrogasne postrojbe iz Plive.

Vezane vijesti

Plivi uručen certifikat Poslodavac partner

Plivi uručen certifikat Poslodavac partner

Na prigodnoj svečanosti Plivi je uručen Certifikat Poslodavac Partner koji se dodjeljuje za izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima. Certifikat je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika