19.03.2012. / 13:50

Autor: Hina

Preminuo teško opečeni djelatnik Plive

Burnić je u Plivi radio od 2007. u farmaceutskoj proizvodnji, a zaposlenici će ga se sjećati kao iznimno vrijednog i požrtvovnog kolege

Photo: Željko Lukunić/PIXSELL Photo: Željko Lukunić/PIXSELL Preminuo je jedan od dvojice Plivinih djelatnika koji su najteže stradali u petak u požaru nakon eksplozije u proizvodnom pogonu te tvrtke, priopćeno je danas iz Plive.

Unatoč brzim reakcijama svih timova, a posebice liječničkog tima Klinike za traumatologiju u Zagrebu i činjenici da su sve nadležne službe Plive, kao i odgovorni u gradu reagirali u najkraćem vremenskom roku, nastale ozljede bile su preteške, navodi se u priopćenju Plive koja je izrazila iskrenu sućut članovima obitelji tragično stradalog kolege Saše Burnića.

Burnić je u Plivi radio od 2007. u farmaceutskoj proizvodnji, a zaposlenici će ga se sjećati kao iznimno vrijednog i požrtvovnog kolege, stoji u priopćenju.

Drugi teže ozlijeđeni Plivin zaposlenik izvan je životne opasnosti te se oporavlja u Klinici za traumatologiju, a djelatnici kojima je pružena medicinska pomoć zbog udisanja dima, pušteni su iz KB Sveti Duh na kućnu njegu.

Do nesreće u Plivinom proizvodnom pogonu došlo je zbog izbijanja požara na lokaciji Prilaz baruna Filipovića, u zgradi farmaceutskih tehničkih operacija.

Očevid i istražne radnje su u tijeku, a do utvrđivanja svih relevantnih činjenica proizvodnja će biti zaustavljena. U istrazi kao i sanaciji bit će uključene sve hrvatske stručne službe, ali i inozemni stručnjaci.

Plivina postrojenja spadaju u najsuvremenija i izgrađena su prije samo nekoliko godina. Iako su redovito održavana kako bi se osigurali najbolji standardi i stupanj sigurnosti i zdravlja zaposlenika, nažalost, došlo je do nesretnog događaja, navodi se u priopćenju Plive u kojem se ujedno izražava žaljenje zbog nesretnih okolnosti.

Vezane vijesti

Plivi uručen certifikat Poslodavac partner

Plivi uručen certifikat Poslodavac partner

Na prigodnoj svečanosti Plivi je uručen Certifikat Poslodavac Partner koji se dodjeljuje za izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima. Certifikat je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika