06.02.2012. / 13:41

Autor: Nacional.hr

Habuš: Teško je kontrolirati vlast ako je predsjednik stranke u vlasti

Na novinarsko pitanje očekuje li ostavku Radimira Čačića na mjesto predsjednika HNS-a, odgovorio je kako se to 'mora pitati Čačića'

Goran Habuš Goran Habuš Varaždinski gradonačelnik Goran Habuš danas je podnio ostavku na mjesto predsjednika varaždinskog HNS-a, izvještava tportal.

"Grad Varaždin ima puno problema koje treba rješavati, a vrlo je teško usporedno s time voditi stranku", kratko je taj potez prokomentirao Habuš.

Ostavke su na mjesta potpredsjednika varaždinskog HNS-a ovih dana podnijeli Natalija Martinčević, zamjenica varaždinskoga gradonačelnika i Vlado Vlašić, vršitelj dužnosti komunalnog pročelnika.

"Ostavke su nešto sasvim uobičajeno, barem u podružnici Varaždin koja ima 1400 članova. Voditi stranku, koja je živo tijelo, a usporedno biti u izvršnoj vlasti vrlo je teško ili gotovo nemoguće. Uz to, stranka je i kontrola izvršne vlasti, a teško je kontrolirati vlast ukoliko je predsjednik stranke ujedno u vlasti", rekao je varaždinski gradonačelnik na novinskoj konferenciji.

Podsjetimo kako je osnivač i predsjednik HNS-a, Zlatko Horvat, koji je desetljećima bio zamjenik varaždinskoga gradonačelnika, dao ostavku na stranačku dužnost 2008. godine kad je ušao u Hrvatski sabor. Ostavku nije podnio zbog prevelikih obaveza, već zbog neslaganja s Radimirom Čačićem.

Na novinarsko pitanje očekuje li, po uzoru na svoj potez i ostavku Radimira Čačića na mjesto predsjednika HNS-a, odgovorio je kako se to 'mora pitati Čačića'.

Vezane vijesti

'Nema više naplaćivanja opomena'

'Nema više naplaćivanja opomena'

Vlada je Hrvatskom saboru uputila Prijedlog zakona o javno-privatnom partnerstvu. Prema riječima prvog potpredsjednika i ministra gospodarstva… Više

Komentari

registracija
14/7/11

Trinity, 06.02.12. 13:51

Mo'š mislit što će dati ostavku!! Na licu mu se vidi koliko je vlastohlepan! Taj iritantni, bahati Čačić!


registracija
27/11/11

Culex, 06.02.12. 18:41

Gorane ,Gorane,od one večeri kad si se napio i dana kada te Čačić ostavio u HNS,..ti si postao njegovo vlasništvo! Znaš ti to i zato makni se od tog opasnog tipa do kraja života!Mlad si i kreni od početka.Javnost će biti na tvojoj strani!!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika