09.02.2012. / 10:49

Autor: Totalsport

Kup kralja: Barcelona rutinski u finale

Povela je Barca već u 16. minuti preko Cesca Fabregasa koji je tim pogotkom postao najbolji strijelac kluba u kupu ove sezone

Cesc FabregasCesc FabregasNogometni klub Barcelona drugi je finalist španjolskog Kupa kralja. Katalonski se klub pridružio Athletic Bilbau nakon što je s 2-0 na Nou Campu ispratio Valenciju.

Barcelona se plasirala u finale Kupa kralja sigurnom 2-0 pobjedom nad Valencijom, koja po prvi put nakon 15 uzastopnih utakmica polufinala Kupa kralja nije postigla pogodak.

Povela je Barca već u 16. minuti preko Cesca Fabregasa koji je tim pogotkom postao najbolji strijelac kluba u kupu ove sezone. Postigao je tri pogotka.

Na novi pogodak gledatelji su morali čekati sve do 81. minute. Xavi Hernandez zaključio je polufinalnu priču svojim drugim pogotkom sezone u Kupu kralja.

Spomenimo i da je svaki put u pet međusobnih polufinala ova dva kluba, pobjednik susreta bio taj koji je na kraju podigao trofej Španjolskog kupa. To u svakom slučaju nije dobra vijest za baskijski sastav (Athletic Bilbao) koji se dan ranije plasirao u finale, sveukupnom pobjedom 8-3 nad trećeligašem Mirandesom.

Kup kralja, polufinale:

Barcelona - Valencia 2-0 (Fabregas 16, Xavi 81)

Vezane vijesti

Endesa: Prvak će biti odlučen u petoj utakmici

Endesa: Prvak će biti odlučen u petoj utakmici

Košarkaši Barcelone izborili su odlučujuću petu utakmicu finala doigravanja španjolskog prvenstva. U srijedu su u četvrtom dvoboju u Madridu svladali… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika