09.02.2012. / 14:39

Autor: Nacional.hr

Prodaja poštanskih vagona Hrvatske pošte

Nakon obavljenih propisnih pregleda vagona koji su se koristili do prije dvije godine procijenjeno je da njihova tržišna vrijednost iznosi od 250.000 do 350.000 kuna po vagonu

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaHrvatska pošta objavila je natječaj za prodaju 6 poštanskih vagona. Vagoni koji su svojedobno putovali na relacijama između Zagreba, Rijeke i Splita stari su od 23 do 25 godina. Riječ je o posljednjim vagonima u vlasništvu Hrvatske pošte čije korištenje je u proteklom desetljeću značajno smanjeno dok se posljednje dvije godine nisu uopće koristili (tri vagona nisu se koristila od 1995 godine).

Na natječaj se mogu javiti pravne ili fizičke osobe. Svi ponuditelji pod jednakim uvjetima mogu dostaviti svoje ponude za kupovinu vagona i to najkasnije do 24. veljače 2012. do 12,00 sati na adresu Hrvatske pošte, Jurišićeva 13, Zagreb s naznakom - Natječaj za kupovinu poštanskih vagona.

Razlozi nekorištenja željezničkog prometa za Hrvatsku poštu su trajanje putovanja, limitiranost u vremenima dostava odnosno povezanost sa standardnim linijama Hrvatskih željeznica i njihovom Voznom redu te iznimno visoki troškovi kako vuče tako i održavanja vagona. Korištenje cestovnog prijevoza za Hrvatsku poštu je isplativiji, brži i efikasniji način povezivanja gradova.

Nakon obavljenih propisnih pregleda vagona koji su se koristili do prije dvije godine procijenjeno je da njihova tržišna vrijednost iznosi od 250.000 do 350.000 kuna po vagonu.

Vezane vijesti

Hrvatska pošta otvorila nove urede 'Pošta&more'

Hrvatska pošta otvorila nove urede 'Pošta&more'

Hrvatska pošta danas je otvorila svoj prvi poštanski ured obogaćen novim brendom Pošta&more koji uključuje prepoznatljivi vizualni identitet i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika