15.02.2012. / 11:26

Autor: Nacional.hr

Pezo: Na glasovanje doveli djecu koja nisu ni članovi HDZ-a

Novinari Dubrovačkog vjesnika saznaju kako je sa slučajem upoznata središnjica HDZ-a, od koje će se zatražiti raspuštanje Gradskog odbora, imenovanje povjerenika i ponavljanje izbora za temeljne ogranke

Za manipulaciju se okrivljuje Dubravka ŠuicaZa manipulaciju se okrivljuje Dubravka ŠuicaČlan Gradskog odbora i tajnik u Tajništvu Dubrovačko-neretvanske županije, Blaž Pezo, trdi kako je vodstvo dubrovačkog HDZ-a pokušalo utjecati na rezultate unutarstranačkih izbora za temeljni ogranak Pile-Kono, piše Dubrovački vjesnik.

Pezo je protukandidat Dubravki Šuici na predstojećim unutarstranačkim izborima za mjesto predsjednika Gradskog odbora HDZ-a Dubrovnika. Županijski tajnik tvrdi kako je na glasovanje u Gradsku vijećnicu dovedeno sedmoro srednjoškolaca od kojih je dvoje maloljetno.

"To je skandalozno. Doveli su sedmoro djece s torbama na leđima koji uopće nisu članovi HDZ-a a dvoje od njih čak je maloljetno. Kandidatkinja za predsjednika temeljnog ogranka upozorila je na tu djecu i zatražila da im se ne dopusti glasovanje. No nisu je poslušali. I ja sam zatražio da im se ne dozvoli glasovanje no išlo se dalje sa izborima. Pri prozivci zapisao sam njihove podatke te provjerio u stranačkoj bazi članstva. Oni uopće nisu članovi stranke", izjavio je Pezo i najavio konferenciju za novinare.

Ističe kako su nepravilnosti uočene i pri izborima za temeljni ogranak Gruž gdje su kandidati ujedno i brojili glasove. Novinari Dubrovačkog vjesnika saznaju kako je sa slučajem upoznata središnjica HDZ-a, od koje će se zatražiti raspuštanje Gradskog odbora, imenovanje povjerenika i ponavljanje izbora za temeljne ogranke. O zlouporabi djece izvijestiti će se Pravobraniteljica za djecu.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika