16.02.2012. / 11:17

Autor: Totalsport

Video: Otvoren nanbudo centar Hrvatske

- Centar će biti nanbudo središte za cijelu Hrvatsku, odnosno za sve hrvatske klubove, koji će tu dolaziti na međunarodne seminare, natjecanja i usavršavanja - izjavio ja Leo Rafolt, predsjednik Hrvatskog nanbudo saveza

Osnivač Nanbudoa, Doshu soke Yoshinao Nanbu 
Foto: Nanbudo klub KaptolOsnivač Nanbudoa, Doshu soke Yoshinao Nanbu Foto: Nanbudo klub KaptolU Hrastini kraj Samobora Yoshinao Nanbu osnivač nanbudoa i Damir Škaro, glavni tajnik Hrvatskog kluba olimpijaca, otvorili su Nanbudo dojo HEIWA, veliki centar za nanbudo vještinu, prvi takve vrste u Hrvatskoj.

Na preko 300 kvadrata vrhunski je uređena sportska dvorana s oko 200 kvadrata tatamija i svim popratnim sadržajima. Centar je licenciran od strane Svjetske nanbudo federacije i Yoshinaa Nanbua, što dokazuje njegovu autentičnost. Ceremoniji otvaranja nazočili su i predstavnici japanskog Veleposlanstva na čelu s veleposlanikom Yoshiom Tamurom.

- Centar će biti nanbudo središte za cijelu Hrvatsku, odnosno za sve hrvatske klubove, koji će tu dolaziti na međunarodne seminare, natjecanja i usavršavanja - izjavio ja Leo Rafolt, predsjednik Hrvatskog nanbudo saveza, dok je Ivan Vilajtović, voditelj projekta, dodao:

- Od Svjetske nanbudo federacije dobili smo dopuštenje da ovaj centar bude jedna od središnjica Međunarodnog nanbudo sveučilišta čije je središte u japanskom Kobeu. U Europi postoji samo još jedan takav centar, i to na jugu Francuske.

Vezane vijesti

'Tamburaška noć' u Samoboru

'Tamburaška noć' u Samoboru

Tamburaško društvo Ferdo Livadić iz Samobora organizira "Tamburašku noć". Pozivaju sve ljubitelje tamburaške glazbe i dobre zabave da im se pridruže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika