01.06.2011. / 14:02

Autor: Totalsport

Pacquiao povukao tužbu protiv De la Hoye

Pacquiao je 2009. tužio De la Hoyu i njegovu promotorsku agenciju Golden Boy zbog izjava da Filipinac koristi doping

Manny PacquiaoManny PacquiaoFilipinac Manny Pacquiao, prvi boksač u povijesti koji je osvajao svjetske naslove u osam težinskih kategorija, povukao je tužbu protiv Oscara de la Hoye, još jedne legende ovog sporta.

Pacquiao je 2009. tužio De la Hoyu i njegovu promotorsku agenciju Golden Boy zbog izjava da Filipinac koristi doping. Dvije su strane postigle sporazum, a De la Hoya i njegov partner Richard Schaefer, koji je direktor Golden Boya, pisanim su putem uputili ispriku Pacquiaju.

Do sporne je De la Hoyine izjave došlo tijekom pregovora o borbi između Pacquiaja i Floyda Mayweathera. Potonji je inzistirao na provođenju doping-kontrola u ''olimpijskom stilu'', odnosno nenajavljeno i bilo kada, s čime se Filipinac, aktualni svjetski prvak u kategoriji velter po WBO verziji, nije složio. Tada se u priču uključio i De la Hoya, nekadašnji svjetski prvak u šest kategorija koji se trenutno nalazi na liječenju od ovisnosti, insinuiravši da se Pacquiao boji testova zato što koristi zabranjena sredstva.

Vezane vijesti

USADA optužila Armstronga za sustavno dopingiranje

USADA optužila Armstronga za sustavno dopingiranje

Američka antidopinška agencija (USADA) službeno je u srijedu podigla optužnicu protiv sedmerostrukog pobjednika Tour de Francea Lancea Armstronga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika