16.02.2012. / 11:58

Autor: Totalsport

Francuski kup: Marseille i PSG u četvrtfinalu

Treći pogodak za Marseille postigao je reprezentativac Gane Jordan Ayew u 54. minuti, dok je počasni gol za goste zabio Ousmane Diaby u 78. minuti

Igrači MarseilleaIgrači MarseilleaMomčadi Marseillea i PSG-a izborile su u srijedu plasman u četvrtfinale Francuskog kupa. Upravo te dvije momčadi su i najtrofejnije u ovome natjecanju.

Marseille, koji je osvojio rekordnih 10 puta ovo natjecanje, ali zadnji puta još 1989. godine, pobijedio je na Velodromeu amatersku momčad Bourg-Peronnas s 3-1. Dvostruki strijelac bio je Brazilac Brandao, u 28. minuti i prvoj minuti sudačkog dodatka u prvom poluvremenu. Ukupno je Brandao zabio pet golova u šest utakmica otkad se vratio u klub prošlog siječnja s posudbe iz Gremija.

Treći pogodak za Marseille postigao je reprezentativac Gane Jordan Ayew u 54. minuti, dok je počasni gol za goste zabio Ousmane Diaby u 78. minuti.

U dvoboju dva prvoligaša, vodeća momčad Le Championnata PSG slavila je 1-0 u gostima kod Dijona. Gol vrijedan pobjede za pariški klub je zabio Nene u 15. minuti, i to nakon velike pogreške vratara domaće momčadi Tchagounija, koji je jako loše uštopao jednu povratnu loptu. Nene mu je oduzeo loptu, te je iskosa s lijeve strane gurnuo u praznu mrežu. Mogao je Brazilac Nene, ponajbolji igrač PSG-a ove sezone, zabiti u prvom poluvremenu još jedan gol, ali je lopta nakon njegovog niskog udarca izvan kaznenog prostora očešala vratnicu.

U nastavku je domaćin prijetio, ali bezuspješno.

PSG je time uzvratio Dijonu za poraz koji je od njega pretrpio krajem listopada prošle godine u Liga kupu s 3-2.

Inače, PSG je Francuski kup osvojio osam puta, a zadnji puta 2010. godine. Prošle sezone je izgubio finale od Lillea s 1-0.

Ždrijeb četvrtfinalnih parova bit će 19. veljače, a utakmice su na rasporedu 20. i 21. ožujka.

Francuski kup, osmina finala:

Marseille - Bourg-Peronnas 3-1 (Brandao 28, 45+1, Ajew 54 / Diaby 78)

Dijon - PSG 0-1 (Nene 15)

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika