24.02.2012. / 13:52

Autor: Totalsport , Nacional.hr

Acasuso otišao u mirovinu, Hewitt na novoj operaciji

Dugo sam razmišljao i trebalo mi je vremena da odlučim - rekao je Acasuso

Jose Acasuso (Wikipedia)Jose Acasuso (Wikipedia)Jose Acasuso, 29-godišnji argentinski tenisač u četvrtak je zaključio karijeru i otišao u mirovinu. Objavio je tu vijest Acasuso u Buenos Airesu, tijekom tamošnjeg ATP turnira koji se održava ovaj tjedan.

- Dvanaest godina sam bio intezivno u tenisu. Sa četiri sam počeo igrati, tako da se ostavljam onoga što je bio moj život. Teška je to odluka. Dugo sam razmišljao i trebalo mi je vremena da odlučim - rekao je Acasuso, koji je posljednji meč odigrao prošle godine u kvalifikacijama Roland Garrosa.

Acasuso je u karijeri bio u Top 20 (prije šest godina je bio 20. igrač na svijetu). U karijeri je Acasuso osvojio tri ATP turnira, sva tri na zemlji (Sopot 2002., Bukurešt 2004. i Vina del Mar 2006.), a igrao je i osam finala. Dva puta je u karijeri bio reprezentativac Argentine koja je igrala finala Davis cup natjecanja.

Dodajmo kako će se Lleyton Hewitt, 31-godišnji australski tenisač, morati podvrgnuti novoj operaciji koje su ga, inače, prilično unazadile posljednjih godina. Ovaj put će operirati nožni prst koji ga dulje vrijeme muči.

U pitanju nije bezazlena ozljeda, pa je tako znano da će Hewitt gotovo sigurno propustiti cijeli tijek zemljanog dijela sezone. Šest do sedam tjedana će tako pauzirati trenutačno tek četvrti Australac po vrijednosti na ATP ljestvici. Ispred njega su Bernard Tomic, Matthew Ebden i Marinko Matosevic, dok je Hewitt na 170. mjestu.

- Kada riješim operaciju onda ću se posve okrenuti travnatim turnirima. Dakako, želja mi je nastupiti na Olimpijskim igrama u Wimbledonu tijekom ljeta. Trenutačno ne zavrjeđujem po rankingu plasman, no nadam se da ću dobiti pozivnicu. Nadam se da su mi prijašnji rezultati dobra podloga i iskreno ću biti jako razočaran ne dobijem li je. Predstavljanje Australije na OI i borba za medalje su nešto čemu strašno težim - rekao je Hewitt.

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika