28.02.2012. / 07:00

Autor: Dora Juras

Janko Popović Volarić: Polako me izluđuju sve te žene oko mene

Nakon dvije godine pauze, zagrebački glumac ponovno je stao na kazališne daske i oduševio ulogom u predstavi "Maestrova smrt" u kojoj glumi uz Duška Valentića; za Extru priča o skoroj diplomi na Akademiji dramskih umjetnosti, objašnjava zašto su se on i supruga, spisateljica i scenaristica Jelena Popović Volarić privremeno odlučili na razdvojen život, te otkriva tko je pravi gazda u njihovu domu

"Što se kritika tiče, najbitnije mi je da su zadovoljni Jelena, moja mama, njena mama, prijatelji", kaže glumac Janko Popović Volarić"Što se kritika tiče, najbitnije mi je da su zadovoljni Jelena, moja mama, njena mama, prijatelji", kaže glumac Janko Popović VolarićTelevizijski, filmski i kazališni glumac Janko Popović Volarić sredinom veljače oduševio je publiku i kritiku predstavom "Maestrova smrt". Najdojmljivijim ulomkom iz "Kiklopa" Ranka Marinkovića u režiji Krešimira Dolenčića u kojoj glumi uz bok prijatelju i kolegi Dušku Valentiću. Osim toga, ovih dana priprema se za posljednje ispite na Akademiji dramskih umjetnosti, a svaki slobodni trenutak ovaj glumac, koji će u ožujku proslaviti 32. rođendan, uživa u društvu 14-godišnjeg sina Davida, supruge Jelene i njihovih četveronožnih ljubimica - Plavke i Lile.

EXTRA: Dobili ste sjajne kritike za ulogu u "Maestrovoj smrti", koliko vam znači ta uloga?

- Strašno puno. I zbog načina rada na predstavi i zbog same uloge i zbog toga što već više od dvije godine nisam radio predstavu. Prošle godine sam odlučio stati sa svakodnevnim snimanjima i posvetiti se “sporijim” projektima u kojima postoji vrijeme za temeljitiju pripremu i rad na drugoj vrsti tekstova. Znači mi puno i zbog Duškova i mog prijateljstva to da smo uspjeli napraviti ovu predstavu koju smo dogovorili još prije četiri godine na setu serije "Ponos Ratkajevih". Važna mi je i zbog mog oca u čiji sam Zagreb uplivao glumeći taj tekst. Mislim da sam puno toga dobio i naučio radeći na ovoj predstavi.

EXTRA: Glumite lik koji pati za ženom, kakvi ste privatno kad su muško-ženski odnosi u pitanju?

- Svi mi patimo za ženama ili sa ženama. Ha,ha.

EXTRA: Osim što radite, još uvijek ste student. Kako vam ide?

- Do izlaska vašeg magazina nadam se da će mi ostati još samo jedan ispit. Predzadnji mi je u ponedjeljak.

EXTRA: Nešto više od pet godina ste snimali serije i filmove gotovo bez prestanka, paše li vam maleni predah?

- Cijelo ljeto nisam radio, davao sam ispite i dolazio k sebi od svih tih tisuća snimljenih scena, ali kada smo krenuli polagano iščitavati "Kiklopa" i probavati, moram priznati da sam jedva dočekao tu, vjerujem, novu fazu u životu.

EXTRA: Postoji li neka uloga koju ste oduvijek željeli odigrati?

- Nemam nekih tajnih želja. Znam da bih jako volio glumiti u nekom Shakespeareovom komadu.

EXTRA: Čiju kritiku uvažavate i poštujete?

- Tu sam subjektivan, odnosno vjerujem da su moji najbliži objektivni, što sigurno nije uvijek istina. Najbitnije mi je da su zadovoljni Jelena, moja mama, njena mama, prijatelji.

EXTRA: I vaša supruga je glumica, ali i scenaristica i spisateljica. Razumije li zbog toga bolje vaš posao i tempo života?

- I ona moj i ja njen. Otkad se znamo pa do prije pola godine stalno sam bio na snimanjima. Ona naravno zna kako to izgleda s obzirom na njezina iskustva u istom televizijskom formatu. Tako i sada, kad je ona na setu, ja ne očekujem drugo nego da je ponekad dugo, dugo nema. To je takav posao. Ponekad imaš jako puno slobodnog vremena, a ponekad ga nemaš uopće.

EXTRA: Obzirom da vas dvoje nemate fiksno radno vrijeme, kako uspijete organizirati vrijeme samo za sebe?

- Trenutačno teško možemo bilo što isplanirati. Takva je neka luda faza u životu. Jelena završava seriju, useljavamo se natrag u stan koji je doživio ozbiljne preinake i radove zbog kojih dvadeset dana nismo živjeli zajedno, ja sam imao premijeru, Jelena je putovala u Rumunjsku i Dalmaciju na poslovna putovanja, psi su prošli stanove svih naših prijatelja i roditelja, moj David je imao rođendan… Sve to se događalo prošli tjedan. Uskoro slijedi mirnije razdoblje, sada se samo trudimo naći na pola puta u kaosu koji nas okružuje. Da me ne biste krivo shvatili, mi stvarno uživamo u uzbuđenjima koja ovoliko događaja u životu donosi.

Cijeli intervju pročitajte u tiskanom izdanju Extre!

Vezane vijesti

Jelena Veljača: Nije istina da smo suprug i ja bankrotirali

Jelena Veljača: Nije istina da smo suprug i ja bankrotirali

Nakon što je u svojoj kolumni za Jutarnji list napisala kako je znala prešutjeti suprugu stanje na kreditnoj kartici, financijska situacija Jelene… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika