08.03.2012. / 18:42

Autor: Hina

Vukelić odbacuje da je u sukobu s Jelićem

Branko Vukelić, član Predsjedništva i politički tajnik HDZ-a održao je tiskovnu konferenciju s porukom da on i predsjednik gradskog HDZ-a i karlovački gradonačelnik Damir Jelić nisu ni u kakvom sukobu, osim što je Vukelić principijelno protiv gomilanja funkcija.

Branko VukelićBranko VukelićBranko Vukelić, član Predsjedništva i politički tajnik HDZ-a održao je tiskovnu konferenciju s porukom da on i predsjednik gradskog HDZ-a i karlovački gradonačelnik Damir Jelić nisu ni u kakvom sukobu, osim što je Vukelić principijelno protiv gomilanja funkcija.

Rekao je da se namjerava kandidirati za predsjednika županijske organizacije i s te pozicije na stranačkom izbornom saboru HDZ-a za člana Predsjedništva stranke, a da mu nije namjera biti ni župan ni gradonačelnik.

Vukelić je kazao se Jelić želio kandidirati za predsjednika i gradske i županijske organizacije HDZ-a, a na sljedećim lokalnim izborima za župana. "Kada mi je to u siječnju predočio rekao sam mu da takve ambicije ne namjeravam podržati", rekao je Vukelić. Dodao je da podržava Jelićevu kandidaturu za predsjednika Gradskog odbora i ponovno za gradonačelnika.

No principijelno smatra da bi predsjednik gradske stranačke organizacije i gradonačelnik ubuduće trebale biti dvije osobe.

Na pitanje treba li razdvajanje funkcija kakvo zagovara i statutarno urediti, kazao da ne treba, jer vjeruje da sigurno ima situacija kada nema boljeg izbora od toga da obje funkcije obnaša isti čovjek. No, to je pitanje principa i odgovornog političkog djelovanja, rekao je.

Odbacio je medijske tvrdnje da ga je u stranačkim previranjima po temeljnim ograncima Jelić na bilo koji način pobijedio, istaknuvši kako on (Vukelić) nije ni bio kandidat, niti je lobirao za koga, niti se namjerava kandidirati za predsjednika Gradskog ogranka HDZ-a.

Zamoljen da ocjeni dosadašnji rad gradonačelnika Jelića, kazao je da bi volio da je Jelić hrabriji i odvažniji. Iako je ekonomska kriza nedostatak novca ipak ne može biti izgovor da nema projekata jer se onda neće imati što realizirati ni kada novaca bude dovoljno, smatra Vukelić.

Vukelić je kazao da stanje u karlovačkom HDZ-u nije loše, već da je kriza u HDZ-u na nacionalnoj razini te je važno je da se HDZ dobro organizira na lokalnoj razini, po svim demokratskim načelima. "Važno je da imamo svog predstavnika u najvišim tijelima stranke, a ja smatram da tu mogu pomoći, pa se namjeravam kandidirati za predsjednika Županijske organizacije i s te pozicije na stranačkom izbornom Saboru HDZ-a za člana Predsjedništva, ali to ne znači da imam ambiciju biti župan", kazao je Vukelić, jedini HDZ-ov saborski zastupnik iz Karlovačke županije u ovom sazivu.

Rekao je da mu nije namjera biti ni župan ni gradonačelnik, jer da mu zdravlje, koje ide na bolje, ipak ne dozvoljava napore 16-satnog dnevnog angažmana na stresnim izvršnim funkcijama.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 08.03.12. 19:13

Vukelić me neodoljivo podsjeća na "The Jocker "(Džek Nikolson)u filmu Betmen .


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika