10.03.2012. / 18:19

Autor: Hina

'Hrvatska ne želi živjeti samo od turizma'

Predsjednik hrvatske Vlade Zoran Milanović boravio je danas u Dubrovniku gdje se susreo sa predsjednikom Europskog vijeća Hermanom Van Rompuyem koji sudjeluje na Europskom strateškom forumu koji se održava u dubrovačkom hotelu Excelsior.

Herman van Rompuy i Zoran Milanović (Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL)Herman van Rompuy i Zoran Milanović (Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL)Predsjednik hrvatske Vlade Zoran Milanović boravio je danas u Dubrovniku gdje se susreo sa predsjednikom Europskog vijeća Hermanom Van Rompuyem koji sudjeluje na Europskom strateškom forumu koji se održava u dubrovačkom hotelu Excelsior.

Nakon ručka predsjednik Vlade i njegov gost prošetali su Stradunom, upoznali se sa kulturno-povijesnim znamenitostima te obišli dubrovačke zidine. Tijekom susreta bilo je riječi o europskoj politici, a posebno o stanju u Grčkoj i zadnjim događajima vezanim za situaciju vezanu oko grčkog duga, rekao je hrvatski premijer.

"To su stvari koje imaju presudan utjecaj na dinamiku ekonomskih kretanja u Europi, a ekonomska kretanja u Europi za državu, kao što je Hrvatska koja ne želi živjeti samo od turizma su važna", naglasio je premijer Milanović, te dodao kako u pogledu aktualne situacije trebamo biti racionalni optimisti.

Također, najavio je i ove godine u Dubrovniku održavanje Croatia summita te naglasio kako su njegovi gosti danas oduševljeni Dubrovnikom i njegovim kulturno-povijesnim znamenitostima koje su vidjeli.

Vezane vijesti

Vlast nije nenarodna već demokratska

Vlast nije nenarodna već demokratska

U Hrvatskoj nikada na vlasti nije bila nenarodna vlast, ma kako loša bila, već uvijek demokratska vlast koja ima izbornu legitimaciju, izjavio je na… Više

Komentari

registracija
7/3/11

medjimurec, 10.03.12. 19:16

Kako se napuhao, samo leluja zrakom milanovic da ne povjerujes ali ok treba iskoristit kratko vrijeme sto mu ostaje na celu drzave !


registracija
11/1/10

fluid, 10.03.12. 20:22

Kaj, Hrvatska živi ? Tko bi rekao!?Ja sam uvjerenja da lagano umire.


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 11.03.12. 00:08

Hrvatska ne želi živjeti samo od turizma'

da bi u HR dosla tehnologija moramo imati civiliziranu drzavu. Mora postojati efikasan obrazvoni sistem, pravosude mora biti na europskom nivou, i drzavna administracija.

nase pravosude i drzavna administracija su profesionalni i efektivni na nivou kazastana, Borat country.

Kada se samo sjetim onih tupavih faca u drzavnim uredima koji traze od tebe 50 blesavih papira ni sami nemaju pojma sto rade.


registracija
10/2/12

Hazu, 11.03.12. 10:52

Nego od čega misli živjeti????

OD SOCIJALE............


registracija
15/11/06

rimaz, 11.03.12. 12:28

Ne želi !!!??? Ma, ne može.


registracija
19/7/11

bubba, 11.03.12. 17:10

tako je, naravno da ne može, pa to se vidi na svakom koraku, pa i u tom dubrovniku, gdje je koncentriran najelitniji turizam, a sve vezano za komunalni standard je na nivou afrike dok su jedini "unosni" poslovi oni konobara i sobarice.

od turizma može dobro živjeti samo minijaturna šačica odabranih, dok su svi ostali u totalnoj banani, ali dok god birači biraju takve koncepcije, ostat će u banani.
elita sdp-hdz je našla sistem kako praviti majmune od birača (dok oni na to rado pristaju): red spika o crvenim i crnim , red optuživanja tuđmana za sve današnje probleme, dok oni tjeraju svoju antiekomosku koncepciju, i ništa neće da mijenaju.

da je milanović ikakva oporba, ne bi ni dolazio u dubrovnik dok recimo nije slomio blokade projekata poput golfa, mljetskog resorta itd. itd.


registracija
12/1/11

siziff, 11.03.12. 20:47

Sigurno da ne može živjeti samo od turizma.

Neka se uveze par tisuća magaraca, šta nije velika investicija u odnosu na dobitak koji će time ostvariti,na kojima će se turisti moći slikati pa poslje pokazivati kao dokaz jedinog ponuđenog predivnog provoda, ( jer to jedino plitke balkanske glave mogu i znaju organizirati), da vidiš para; ko matovilca.

Ali,.... ako i to zaškripi i ne bude klapalo, uvjek preostaju izlazi poput; treba, trebalo bi , mi ćemo, neka se ispitaju mogučnosti za put ka putu, koji vodi putu prema putu,.... eto, samo šta nismo, mi ćemo dogodine....itd itd.

Rješenja ima na pretek usavršavano pedeset godina komunjarstva, treba samo još malo nadograditi i onda aksploatiratiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii u nedogled.

Ide vrijeme rastu sise udat ću se je..b..e .mi se !


registracija
2/1/11

prohujalo, 24.03.12. 03:35

fluid
ja bi bila i srecna sa onim lagano umire.....bojim se da smo mi vec umrli.....


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika