19.03.2012. / 13:24

Autor: Nacional.hr

Jovanovićev plan za obrazovanje

"Tragično je da imamo fakultete koji proizvode kadrove za zavode za zapošljavanje, a ne za radna mjesta"

Željko Jovanović (Pixsell)Željko Jovanović (Pixsell)Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović istaknuo je u trećem Dnevniku HRT-a kako se Hrvatska okreće tehničkim strukama i najavio kako će fakultete konačno više povezati s potrebama na tržištu rada, piše HRT.

"Tragično je da imamo fakultete koji proizvode kadrove za zavode za zapošljavanje, a ne za radna mjesta. Zašto bi država plaćala upisne kvote za studente koje nitko neće zaposliti? Zamislite tvornicu koja proizvodi automobile, a nitko ih ne želi kupiti. Pa, tu bi tvornicu odmah zatvorili", rekao je ministar.

Kazao je kako će biti uspostavljena uska suradnja Ministarstva gospodarstva, Ministarstva malog i srednjeg poduzetništva, Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske udruge poslodavaca, koje bi trebali odrediti prioritete kadrova za potrebna radna mjesta. "I roditelji i maturanti trebaju dobiti pravu informaciju gdje se mogu zaposliti. Danas su to prirodne znanosti, strojarstvo, medicina, farmacija, računarstvo, anglistika. To su fakulteti gdje ljude, nakon što završe fakultet, čeka radno mjesto. A to je danas najbitnije", nastavio je Jovanović.

Opet je najavio rješavanje stanja u hrvatskom nogometu. "Jedino što može riješiti kaos su promjene. Čeka nas zakonodavna oluja", naglasio je. Podsjetimo kako je Vlada već najavila izmjene Zakona o sportu i pokretanje sportskih inspekcija koje bi mogle riješiti stanje.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

registracija
23/12/11

jebokomunjare, 19.03.12. 14:10

Jovanovic prvo mora sebe obrazovati.....


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika