21.03.2012. / 11:51

Autor: Totalsport

DFB-Pokal: Gündogan u 120. za slavlje Dortmunda

Protivnika u finalu Borussia će saznati u srijedu kada kod njezinog imenjaka (Mönchengladbacha) gostuje zahuktali Bayern

Ilkay Gündogan (Wikipedia)Ilkay Gündogan (Wikipedia)Aktualni prvak Njemačke, Borussia Dortmund, plasirao se u finale DFB-Pokala pobijedivši drugoligaša Greuther Fürth s 1-0, ali tek nakon produžetaka.

Iako se na terenu dobro vidjelo tko je vodeći sastav Bundeslige, a tko Bundeslige II, domaći sastav Fürtha nije bio daleko od senzacije. Svega 60 sekundi bilo je potrebno da domaćin izdrži pa da utakmica ode u lutriju izvođenja jedanaesteraca. Međutim, džoker s klupe trenera Jürgena Kloppa, mladi Nijemac turskog podrijetla Ilkay Gündogan, zabio je jedini pogodak na utakmici u posljednjim sekundama susreta.

Dobio je Gündogan loptu na nekih 14 metara malo iskosa, te ju zapucao u donji desni vratarov kut. Lopta se od vratnice odbila u leđa čuvara mreže Fürtha, Gruna, i nakon toga ušla u gol. Nedugo nakon toga sudac je odsvirao kraj susreta i Dortmunđani su počeli slaviti.

Protivnika u finalu Borussia će saznati u srijedu kada kod njezinog imenjaka (Mönchengladbacha) gostuje zahuktali Bayern.


DFB Pokal, polufinale:

Greuter Fürth - Borussia Dortmund 0-1 produžetak (Gündogan 120)

Borussia (M) - Bayern (srijeda)

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika