28.03.2012. / 10:07

Autor: Totalsport

FA Cup: Jelavić odveo Everton u polufinale

Uz ovacije gostujućih navijača, koji su u velikom broju pohodili ovo gostovanje, Jelavić je napustio igru u 87. minuti

Nikica Jelavić (lijevo) - ReutersNikica Jelavić (lijevo) - ReutersNikica Jelavić bit će treći hrvatski nogometaš u polufinalu ovosezonskog izdanja FA Cupa, najstarijega nogometnog natjecanja na svijetu...

Mersisajdski je derbi, odnosno polufinale s gradskim rivalom Liverpoolom, na Wembleyju 14. travnja Evertonova momčad izborila gostujućom 2-0 pobjedom protiv Sunderlanda u ponovljenoj utakmici četvrtfinala natjecanja. U prvom je srazu, prije 10 dana na Goodisonu, završilo 1-1.

Nikica Jelavić odigrao je ključnu rolu u pobjedi gostujućeg sastava. Sjajnim je udarcem iz prve desnom nogom u 24. minutu okončao protuudar koji je poveo Marouane Fellaini, proigrao Magayea Gueyea na lijevoj strani, a mladi Francuz asistirao za hrvatskog centarfora.

Bio je to Jelaviću, koji potvrđuje da zabija redovito gdje god da igra osim u hrvatskoj reprezentaciji, već treći pogodak u osmom nastupu za Everton. Startao je samo u pet dvoboja.

U 57. se minuti, ponovno na asistenciju belgijskog veznjaka, Jelavić našao sam pred domaćim vratarom Mignoletom, premda u vrlo teškoj situaciji: lopta mu je bježala udesno. Svejedno se bacio na nju i iz uklizavanja je sproveo pokraj Mignoleta. Domaći ju je branič Vaughan potom iz panike zabio u vlastitu mrežu.

Uz ovacije gostujućih navijača, koji su u velikom broju pohodili ovo gostovanje, Jelavić je napustio igru u 87. minuti.

Mersisajdski derbi na Wembleyju bit će prva međusobna utakmica dvaju gradskih rivala u polufinalu FA Cupa od 1989. godine, te prvi izlet Evertonovih nogometaša i navijača na Wembley u 14 posljednjih godina.


FA Cup, četvrtfinale:

Sunderland - Everton 0-2 (Jelavić 24, Vaughan 57-ag)

Tottenham - Bolton 3-1 (Nelsen 74, Bale 77, Saha 90+4 / K. Davies 90)

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika