29.03.2012. / 16:11

Autor: Naciona List

Naciona list: Novi turisstički video-hit?

Video spot će režirati ulica, uz generalno pokroviteljstvo splitskog gradonačelnika, koji će posredstvom otvaranja usta donirati više od nekoliko razloga da uprizorenje ove pokretne razglednice dobije adekvatnu međunarodnu reakciju

Dirljivi prizor s prošlogodišnje generalne probe (Photo: Dino Stanin/PIXSELL)Dirljivi prizor s prošlogodišnje generalne probe (Photo: Dino Stanin/PIXSELL)Nakon izuzetno uspješnog videa Hrvatske turističke zajednice koji je nedavno u Berlinu osvojio Turističkog Oscara, međunarodna javnost će ove godine imati priliku vidjeti još jedan promotivni video-spot, u kojem će se uoči turističke špice svim posjetiteljima prezentirati najjači hrvatski tradicionalni proizvodi i ono po čemu nas svijet prepoznaje.

Kako doznajemo, narativna okosnica filma vrtit će se oko mladog češkog para koji dolazi u Split ne bi li neposredno okusio zavodljive čari Mediterana i nepatvorenu ljepotu jadranskog rajha.

Sinopsis priče je sljedeći:

Kamera je fukusirana na goste iz Praga dok obilaze suncem okupano središte Splita, razgledaju drevnu Dioklecijanovu palaču i uživaju u biranim jelima i pilima na nekom reprezentativnom panoramskom punktu, da bi veliko finale uslijedilo na Rivi, gdje se, paralelno s ubrzavanjem ritma Wagnerove numere "Ride of the Valkyries", bacaju u ekstatični trk, dok im se niz preplanulo lice cijede suze, matična krv i domicilna pljuvačka. Sve pod budnom pratnjom razdraganih domaćina.

Kamera će potom pratiti Vaclava i Petera dok na Rivi razgledaju štandove sa starohrvatskim zanatima, na kojima će biti izloženi pogibelji. Osim toga, tamo će imati priliku vidjeti ručno rađene palice za obrađivanje praške pičke, a neće manjkati ni domaće rakije i tekućeg fašizma, kao ni lijepo upakirane javnosti sa tradicionalno-naknadnim šokom na licu, uz neizostavni brački kamen, oslikan specifičnom nijansom krvave boje.

Video spot će režirati ulica, uz generalno pokroviteljstvo splitskog gradonačelnika, koji će posredstvom otvaranja usta donirati više od nekoliko razloga da uprizorenje ove pokretne razglednice dobije adekvatnu međunarodnu reakciju.

Cjelokupnom šarenilu video-priče doprinijet će i Gay Parada, koja će se u Splitu održavati baš negdje u to vrijeme.

Ulica se nada da će njihov uradak požnjeti simpatije kod međunarodnih turisstičkih udruženja.

Vezane vijesti

Naciona list: Nastavljeno suđenje u slučaju 'selodjeb'

Naciona list: Nastavljeno suđenje u slučaju 'selodjeb'

Na osječkom Županijskom sudu nastavljeno je suđenje u takozvanom "slučaju selodjeb" u kojem se predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka sumnjiči da je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.