30.03.2012. / 16:00

Autor: Hina , Nacional.hr

Prosvjed radnika Jadrankamena

'Svoju mamu pošalji u stečaj'

Prosvjednici, uz glazbu s malog kamina, zviždanje i povike uzvike, nose i transparente s kojih se uz ostalo može pročitati: "Bajić, zar čekaš da ulica riješi kriminal", "Jadrankamen je opljačkao Bruno Orešar", "Mi znamo što hoćemo", Ustajte radničko roblje"...

Photo: Ivo Čagalj/PIXSELLPhoto: Ivo Čagalj/PIXSELLRadnici Jadrankamena iz Pućišća na Braču prosvjeduju danas u Splitu gdje su se iz trajektne luke u koloni, uz transparente i zviždanje, uputili gradskim ulicama do Poljičke ceste gdje je zgrada uprave Jadrankamena,

Trajektom s Brača oko 9 sati u Split je stiglo oko 300 radnika Jadrankamena i članova njihovih obitelji, među kojima ima i djece, s njima su stigli i članovi udruge branitelja Domovinskog rata s Brača, a u splitskoj trajektnoj luci prosvjednicima se pridružila i skupina radnika Dalmacijavina.

Prosvjednici, uz glazbu s malog kamina, zviždanje i povike uzvike, nose i transparente s kojih se uz ostalo može pročitati: "Bajić, zar čekaš da ulica riješi kriminal", "Jadrankamen je opljačkao Bruno Orešar", "Mi znamo što hoćemo", Ustajte radničko roblje"...

Radnici Jadrankamena jučer su najavili prosvjed ulicama Splita kako bi upozorili na teško stanje u Jadrankamenu, tvrtke nad kojom je Trgovački sud u Splitu jučer otvorio stečaj.

Radnici Jadrankamena plaće nisu dobili od studenoga prošle godine, a prosvjedom ulicama Splita uz traženje isplate zaostalih plaća traže i da menadžment tvrtke vrati desetak službenih vozila u pogone tvrtke u Pućišćima na Braču.

Sindikalni povjerenik Tonči Drpić kazao je kako je od policije tražio da im se omogući ulaz u tvrtku, no unatoč činjenici što su i dalje zaposlenici iste, odobrenje nisu dobili. Prema neslužbenim podacima, na poprištu događaja nalazi se više stotina policajaca.

Predsjednik uprave Vedran Vilović podnio je ostavku nakon prošlotjednog sukoba sa predstavnicima sindikata.

Kao rješenje cjelokupnog slučaja, sindikalni povjerenik Drpić predlaže da vjerovnici preuzmu vlasništvo nad tvrtkom. Uvjeren je kako bi na taj način Jadrankamen već za mjesec dana funkcionirao.

Drpić je tijekom dana prijavio policiji Vilovića jer je ovaj onemogućio ulazak radnika u zgradu koja je vlasništvo Društva. Drpić je najavio da će radnici ostati ispred zgrade dok im se svi zahtjevi ne ispune.

Osim što će tu 'jesti i spavati', Drpić je kazao da je policiji najavio odlazak pod prozore odgovornih 'menadžera', 'pa neka se i njihovi roditelji malo uznemire kao naši'.

"Predsjedniku Uprave poručujem da može svoju mamu poslati u stečaj, a ne Jadrankamen. Poručujem i Vladi da nijedan stečajni upravitelj neće ući u Jadrankamen. Ovo se sve može riješiti na sastanku u trajanju od sat vremena', rekao je ispred zgrade Uprave Tonči Drpić.

Vezane vijesti

'Pozivanje na otpor i samovlast'

'Pozivanje na otpor i samovlast'

Kod suca istrage Županijskog suda u Splitu u tijeku je ispitivaje četvorice radnika Jadrankamena, koji su privedeni jučer u Policijsku upravu u… Više

Komentari

registracija
11/11/11

weraw, 30.03.12. 11:15

Samo naprijed! Ulica je davnih godina bila jedini izlaz za probleme, a mi nismo hrabar narod. Vidimo sve, ali bismo radije da to netko drugi za nas riješi. Šteta što se Matija Gubec prerano rodio.


registracija
9/3/10

nostradurus, 30.03.12. 13:26

Milanović, linić i Čačić se grohotom nasmijaše. A jedan reče: "Sav se tresem". :-))


registracija
10/2/12

Hazu, 30.03.12. 17:36

Pa dignimo se narode


registracija
23/12/11

jebokomunjare, 30.03.12. 21:42

sta ce Bajic --on radi po Naredjenju UDBASA..he.he.he


registracija
9/11/09

superhik, 31.03.12. 19:38

Nevjerojatno kako je mrzitelj Dalmacije kosousti F.T. toliko mrzio "Juznu Hrvatsku" da je sva poduzeca podjelio svojim pajdasima (teniskom "partneru) a oni ga iznevjerili jer nisu pojma imali o tome kako se vode poduzeca. Jedino sto su bili u stanju raditi bilo je krasti i isisati svu vrijednost iz poduzeca a onda radnike poslati na berzu rada.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika