07.04.2012. / 15:16

Autor: Nacional.hr

HDZ izmjenama statuta vraća i izbačene članove?

Brisanje iz stranke također bi se promijenilo. Točnije u potpunosti bi se ukinulo, pa bi se 'nepoćudni' članovi kažnjavali na druge načine

Vratiti bi se mogli i oni koji su iz stranke izbačeniVratiti bi se mogli i oni koji su iz stranke izbačeniPredsjednica najveće oporbene stranke, Jadranka Kosor najavila je promjene statuta HDZ-a kojima bi se uvele neke promjene i u način funkcioniranja stranke. Tako je i osnovano povjerenstvo koje bi trebalo dati prijedloge statutarnih promjene.

Kako piše Novi list, jedna od glavnih promjena je i ukidanje instituta doživotnog počasnog predsjednika. Institut kojeg si je osimislio bivši predsjednik stranke Ivo Sanader, a koji je postao nepotreban nakon što je on izbrisan iz stranke.

Uz to, promjene bi se odnosile i na bivše članove stranke koji su sami napustili stranku ili su bili izbrisani, a izrazili su želju da se vrate. Naime, trenutno statut brani povratak osobi koja je isključena iz stranke, a oni koji su sami otišli mogu se vratiti uz suglasnost visokog časnog suda. Izmjenama bi se i izbrisanima dala mogućnost da se vrate, naravno ukoliko ispoštuju naknadno određenu proceduru.

Brisanje iz stranke također bi se promijenilo. Točnije u potpunosti bi se ukinulo, pa bi se 'nepoćudni' članovi kažnjavali na druge načine.

Ukoliko se usvoje ove promjene statuta, to bi omogućilo povratak u stranku i Sanaderu i Polančecu, ali i recimo Pašaliću i Česiću Rojsu. Naravno, uz blagoslov visokog suda časti.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 07.04.12. 15:34

Jedva čekam uskrsnuće Ivića Pašalića.Ušparati ću na struji jer gasim TV čim ta njuška dođe na ekran.Pa Krpina,pa Valentić,pa Tomac,pa Gregorić... Sve dika i ponos roda hrvatskoga.Sve članovi "Vlade nacionalnog jedinstva"-u stvari se radi o uništavateljima i pljačkašima svehrvatskih vrijednosti.Bolje im pristaje naziv "Braća Dalton" !Ali,to i je HDZ.Točno takav i nepromjenjiv.Pa tko ponovo voli-nek izvoli.


registracija
6/9/11

Vlaisavljević, 07.04.12. 16:20

Neka se sami istrijebe majku im.............................


registracija
15/11/06

rimaz, 07.04.12. 16:33

Fali, fali im članova. Onih 220 tisuća je bila predizborna fantazija.


registracija
17/4/11

DONDON, 07.04.12. 16:46

Niti su bili stranka, niti će ikada biti stranka. To je jedna obična interesna družina obojana svim bojama i kriminalnim aferama.


registracija
24/7/11

mrvek, 07.04.12. 20:32

Problem je u članarinama. Njih dosta će napustiti stranku zbog tih 5-10 kuna članarine ali oni nisu važni HDZ-u. Njima je važno da se vrate oni stari bogati koji će plaćati skupe članarine. Ode taj HDZ u povijest. Jedva čekam. HAZU još si tu? Bolje si idi nađi neku koju ćeš ženiti. wanker!


registracija
30/6/09

jebivjetar, 07.04.12. 22:35

Tako je ! Bolje je da su lopovi na jednom mjestu . Lakše ćemo ih pohapsiti i u Remetinec.


registracija
29/11/09

Ivis, 07.04.12. 23:23

Vidimo lagani pomak na bolje! Kuja i stenici uvidjaju svoj zaostatak na polju demokraticnosti! Manjka im, na to izgleda.


registracija
27/6/10

cuci, 08.04.12. 01:03

"uz blagoslov visokog suda časti."??? hdz i sud časti ... jel' ovo neka zajebancija...?


registracija
2/1/11

prohujalo, 08.04.12. 03:13

cuci
potpisujem.....
ali koliko nam godina trebade da shvatimo"domoljube"
ako nam i pola toga uzme shvacanje novih eto nas u ropstvu....


registracija
29/4/09

florenz, 08.04.12. 11:18

Očito, da je 220.000 članova prošlost dok je HDZ mogao svojim članovima pružati beneficije, pozicije na lokalnoj razini, unosne poslove, i imiđ. Ta su vremena prošla i sad je svaki član doborodošao, pogotovo zbog uvođenja članarine za sve članove. Sad se mijenja i statut, nebi li "spasili" što se još može. Zato su im zanimljivi i bivši članovi koji su se na račun građana politikom obogatili. No, sve to ne mijenja poziciju HDZ-a kao optužene "zločinačke organizacije" kojoj prijeti i finansijski slom. Moralni su već doživjeli i pokušavaju ga skriti masovnošću.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika